Duruşmalar hakim odalarında yapılıyor

Kurban Bayramı öncesinde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen kurumlar arasında yer alan Çerkezköy Adliyesi’nde selin etkileri giderilmeye çalışılıyor.

Çerkezköy 5.11.2012 19:09:00 0
Duruşmalar hakim odalarında yapılıyor

 SABIKA KAYDI İÇİN SARAY VE ÇORLU’YA GİDİYORLAR

Duruşma salonlarının sudan zarar görmesi nedeni ile duruşmalar geçici olarak kullanılabilir durumda olan üst kattaki mevcut hakim ve savcı odalarında yapılırken, Sabıka kaydı için de vatandaşlar geçici olarak Saray ve Çorlu Adliyelerine yönlendiriliyor. Sabıka kaydının birkaç güne kadar yeniden Çerkezköy adliyesinden verilmeye başlanabileceği öğrenildi.

 

İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN FAALİYETLERİ DURDU

Hükümet konağı binasının giriş katında bulunan ve selde büyük zarar gören İcra Müdürlüğü’nde de işlem yapılamıyor. Sel nedeniyle adliyenin alt katındaki tüm malzemeler, bilgisayar ve diğer elektronik malzemelerin bir kısmı, duruşma salonları ve güç kaynakları zarar görürken, kurtarılan dosyalar da kurutulmaya çalışılıyor. 

 

HEYET İNCELEME YAPTI

Dün öğleden sonra Çorlu’dan gelen hakim ve savcılardan oluşan heyet, 2. Kez sular altında kalan Çerkezköy Adliyesi’nde incelemelerde bulundu. Bilgi işlem başta olmak üzere adli emanet, icra dairesi ve mahkemeler kalemindeki binlerce dosyanın akıbetini ise komisyon kararı belirleyecek.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10