Yıkımda geri adım atılmayacak

Kapaklı Belediyesi kasım ayı toplantısı sonrasında, Belediye Meclis Salonunda bulunan Belediye Meclis üyeleri ve toplantıya katılan vatandaşlar, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya, Kapaklı’da

Çerkezköy 5.11.2012 19:09:00 0
Yıkımda geri adım atılmayacak

 NEDEN HER YER YIKILMADI?


CHP Belediye Meclisi Üyesi Nedim Yılancı’nın “Yıkım bu mevsimde yapılmamalıydı. Şayet bu yıkım kaçınılmaz ise  aynı statüde bulunan her yer neden yıkılmadı? ” sorusuna cevap veren Başkan irfan Mandalı, Kapaklı’da gerçekleştirilen yıkımın kendi keyfiyetleri dahilinde gerçekleşmediğini ifade ederek, 29.03.2011 tarihli Mal Müdürlüğü’nün Kapaklı Belediyesi’ne yazmış olduğu tebliği okutturdu. Tebliğde, “Kapaklı Merkez, belde ve bağlı köylerde hazine adına tescilli, tarla arazi, mera, orman ve arsa vasıflı yerlerin çeşitli maksatlarla kullanıldığı ve sürüldüğü belirtilerek “Bu vesile ile söz konusu taşınmazların işgallerin önlenmesi için yapılacak tespitlerin, ilgili kuruma bildirilmesinin, işgallerin önlenmesi yönünden faydalı olacağı, ayriyeten bu taşınmazlara yapılacak tecavüzlere önlenmesi için de Belediyenizce 775 sayılı gece kondu kanununun 18. maddesi gereğince belediye sınırları içinde veya dışında belediyelere, hazineye, özel idarelere ait arazi ve arsalarda daimi ve geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir izin alınmasına lüzum kalmaksızın belediye veya Devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır” ifadelerinin yer aldığını belirten Mandalı, “Yıkılması gereken yerler olduğunu biliyorsanız, söyleyin oraları da yıkalım. Bu aşamadan sonra yıkım konusunda geriye dönüş olmayacak” dedi.

 

TAŞINMAMIZ ÇOK ZOR

Hazine arazisi üzerinde, ev ve ahırı bulunan Recep Arın ise bu mevsimde taşınmalarının zor olduğunu belirterek “Önümüz kış, bu mevsimde o kadar hayvanı nereye nakledebiliriz. Bir evin taşıması gibi meseleye bakmayın. Burada bizim mağduriyetimiz söz konusu, bizim mağduriyetimiz de göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

 

ADİL DEĞİL           

Toplantıda daha sonra söz alan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ruhi Özden de, belediyenin yıkım için tanımış olduğu 15 gün sürenin, bayram tatiline denk gelmesi açısından adil olmadığını belirterek, resmi tatilin bu süre kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Özden ayrıca “Burada oturan ve aynı zamanda hayvancılık yapan insanlara bundan sonraki yıkım için tanınmış olan süre çok kısa, bunu uzatmanın gerekli olduğuna inanıyorum” dedi.

 

DEVAM EDECEK  

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “A-4  kağıdı işleme konduktan sonra bu işlemin durdurulması yada geciktirilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Kaldı ki, bu işgal edilmiş olan yerlerin yıkımını, sadece bir kurum değil, üç ayrı kurum istemektedir. Bir kurumun, yıkımın gerçekleştirilmemesini istemesi de sonucu değiştirmemektedir. Bu nedenle yapılanlar yasal ve yapılması gerekiyor. Bundan sonraki yıkım işlemi de, hazine arazisini işgal etmiş olanlara, yapılan tebliğdeki tarih esas alınarak devam ettirilecek” dedi.

 

Haber / Asim YAVUZ - Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10