Bütçeye 3.5 milyon TL’lik aktarma

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda birçok gündem maddesi komisyonlara havale edilirk

Çerkezköy 5.11.2012 19:09:00 0
Bütçeye 3.5 milyon TL’lik aktarma

 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Kapaklı Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumunda gündeme ait maddeler oy birliği ile komisyonlara havale edildi.


2 DİLEKÇE GÜNDEME EKLENDİ

Meclis üyelerinden mazeret bildiren İrfan Demir’in katılmadığı toplantıda saygı duruşunda bulunulmasının ardından meclise sunulan 2 dilekçenin gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde yıllık performans programı görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.


KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından 2012 mali yılı bütçesinde aktarma yapılması konusu karara bağlandı. Gerekli kalemlere 3 milyon 503 bin 302 TL aktarma yapılması oy birliği ile kabul edildi. 2013 yılı mali yılı gelir ve gider bütçesi ve 2013 mali yılı gelir tarifesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, konuyla ilgili komisyonun görüşmesinin ardından ilgili gündem maddeleri 13 Kasım saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan 2.oturumda karara bağlanacak.


İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından 2013 mali yılında görev yapacak olan itfaiye ve zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücreti konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddelerinde ise dilekçeler görüşüldü. Ahmet Şuraz tarafından verilen dilekçede yapılan imar uygulaması sonucunda 609 nolu tarlanın 2033  metrekaresi imar dışı bırakıldığından 677,67 metrekaresi varisi olduğu Hüseyin Şuraz’a ait olduğunu ve yine imar planı yapılan imar uygulaması sonucunda 606 nolu tarlanın 3 metrekaresi 236 nolu park alanına ilave edildiğinden toplamda 680,67 metrekare olan yerine eş değerde yer verilmesi talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.


DİLEKÇELER DE KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Toplantının bir sonraki gündeminde belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan halihazır harita kontrol ve onayı konulu yazısı görüşüldü. İlgili dilekçeyi iller bankasının kontrol etmesi ve konuyla ilgili  Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya gerekli yetkinin verilmesi oy birliği ile karar verildi. Toplantı öncesi gündem maddeleri arasına eklenen iki dilekçe de karara bağlandı. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat tarafından verilen “2011 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kılavuza göre hesaplanan Katı Atık Bertarafı ücretlerinin yüksek çıkmasından dolayı uygulanabilirliği mümkün olmadığından 03.02.2012 tarih ve 26 sayılı meclis kararının tekrar değerlendirmesi” talebine ilişkin dilekçe plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Son dilekçede ise Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belde sınırları içersinde en az 150 dönümlük orta öğretim alanının tespit edilerek ada ve parsel numarasının bildirilmesini ve yer tespitinin yapılması talebi görüşüldü.İlgili gündem maddesi de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.


2.OTURUM SALI GÜNÜ 

Toplantının son maddesinde ise imar planı ile ilgili dilekçeler görüşülürken, komisyonun aldığı kararlar ise oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından meclisin 1.oturumu sona erdi. 2.oturum 13 Kasım Salı günü saat 14.00’da yapılacak.


Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10