Selzedelerden neden harç ücreti talep ediliyor?

CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önerge ile Kırklareli’nde yaşanan sel felaketini meclis gündemine taşıdı.

Bölgede Gündem 6.11.2012 17:38:00 0
Selzedelerden neden harç ücreti talep ediliyor?

 

 CAN VE MAL KAYIPLARINA NEDEN OLDU

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanıtlaması istemiyle önerge sunan Dibek, Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde ve Vize’ye bağlı Çövenli, Akıncılar Köylerinde etkili olan sağanak yağış ve ardından taşan derenin, yerleşim yerlerindeki birçok ev ve iş yerini sular altında bıraktığını, yaşanan taşkının can ve mal kayıplarına neden olduğunu ifade etti.


BAKAN ŞAHİN’E SORDU

Sel nedeniyle vatandaşların nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, araç ruhsatı, işyeri ruhsatı, tapu gibi değerli kağıtlarının kaybolduğunu, sel mağduru olduğunu belgelemelerine rağmen, bu evrakı çıkarmak için ilgili yerlere başvuran vatandaşlardan harç talep edildiğini ifade eden Dibek “Sel felaketi nedeniyle değerli kağıtları kaybeden vatandaşlarımızdan neden harç ücreti talep edilmektedir? Felakete uğrayan ve sel mağduru olduğunu belgeleyen vatandaşlarımızdan harç ücreti talep edilmemesi için bir çalışma yapmayı düşünmekte misiniz? Mal kayıpları ile uğraşan vatandaşlarımızdan devletimizin bir de harç talep etmesi doğru mudur?” sorularını sordu.


Haber / Cihangir ARIK


0282 726 91 91
0282 747 65 10