Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu törenle açıldı

Tekirdağ Belediye Başkanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Dohad işbirliği ile oluşturulan ‘Deprem öncü işaretleri izleme istasyonu’ Namık Kemal Üniversitesi Yerleşkesinde düzenlenen törenle

Tekirdağ 6.11.2012 18:21:00 0
Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu törenle açıldı

 VERİ TOPLANMAYA BAŞLADI

Açılış töreninde Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, oluşturulan istasyonun önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür etti ve hayırlı olması temennisinde bulundu. Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da, Tekirdağ Belediyesi olarak en önemli görevlerinin halkın kendisini güvenli hissetmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek “Belediyemizin acil durumlara yönelik hassasiyeti ve konuya verdiği önem kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) tarafından Marmara bölgesinde ve diğer bölgelerde yürütülen "Elektrostatik Kayaç Gerginliği İzleme Yöntemi ile Deprem Tahmin Sistemi" projesinin bir ayağı da Tekirdağ ilimizde yürütülmeye başlandı. Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Kampüsü içinde kurulan “Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu” bugün itibariyle veri toplamaya başladı. Bu istasyon sayesinde elektrostatik alan, manyetik alan değişimleri, yer akımları ile diğer jeofizik değişkenler ölçülmekte, elde edilen veriler ana bilgisayara aktarılmaktadır. İnternet aracılığı ile de Ana Kontrol Merkezi’ne gönderilmekte, özel bilgisayar yazılımlarıyla grafiklere dönüştürülmektedir. Grafiklerle bölgede gerilimin artıp artmadığı saptanmakta, yapılan tüm yorumlar internet üzerinde http://www.dohad.org adresinde ve Tekirdağ Belediye Başkanlığımızın http://www.tekirdag.bel.tr web sitesinde yayınlanmaktadır. Tekirdağ merkezinde kurduğumuz istasyona ilave olarak ölçüm istasyonlarının kapsamı zaman içinde tüm bölgeyi kapsaması planlanmaktadır. Tekirdağ halkının rahat uyuması için Tekirdağ Belediyesi gerekli çalışmaları yapmaktadır bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET

Konuşmaların ardından Tekirdağ Belediyesi Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonunun açılışı yapıldı. Açılış törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Işık, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Dohad Başkanı Fuat Agalday, Prof. Dr. Uğur Kaynak, Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Rüya Yılmaz ve Sinan Çetiz, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende ayrıca Başkan dalgıç tarafından, istasyonun oluşturulmasında emeği geçenlere plaket takdim edildi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10