Çerkezköy bölünürse bu sokakları dar ederim

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu dün saat 11.00’da teşkilat binasında düzenlediği basın açıklamasında yine AK Parti’ye yüklendi.

Çerkezköy 7.11.2012 19:59:00 0
Çerkezköy bölünürse bu sokakları dar ederim

 İLK KEZ DEMOKRATİK BİR KONGRE YAPILDI

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 4 Kasım’da Ankara TT Arena Spor Salonu’nda 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ifade eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Kongremiz vatana ve millete hayırlı olsun. Kongreler başladığından beri ilk kez demokratik bir kongre yapılmış oldu. Partimiz 3 adayla kongreye çıktı. Medeniyet çerçevesinde, Türk örf ve adetlerine uygun bir şekilde kongremiz tamamlandı” diye konuştu.

 

MHP HER ZAMAN DİK DURMUŞTUR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongrede partinin “Türkiye Devleti sokakta bulunmamıştır. Sokağa, teröre ve AKP’ye teslim edilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi topyekun Büyük Türk Milleti’dir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes din, dil ve mezhebe bakılmaksızın Türk Milleti’nin eşit ve saygın fertleridir. Türk Milleti’ne yeni vatandaşlık arayışları boştur. Türk Milleti varsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına, Türk milliyetçileri iri diri olduktan sonra kimse son ihanet vuruşunu yapamayacaktır. Bu yüzden ülkücü hareketin sessiz duyarsız kalması da asla düşünülemeyecektir. Türkiye bizimdir, bu aziz vatan hepimizindir.” maddelerinden oluşan milli mutabakat metnini okuduğunu söyleyen Ordu, “Bu ülkeye yapılacak herhangi bir haksızlığa karşı ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyerek geri çekilmek, yanlışların en büyüğüdür. MHP bu yanlışlara karşı her zaman dik durmasını bilmiştir” dedi.

 

TÜM TEŞKİLATLAR SUÇLU

Tekirdağ’ın büyükşehir yapılanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu, “Çerkezköy üzerinde ‘Böl-Parçala-Yönet’ politikası izleniyor. İlçemizin bu duruma düşmesinde tüm siyasi parti ilçe teşkilatlarının suçu vardır. En büyük suçlu ise 2 dönemdir halktan aldığı desteğin karşılığını veremeyen AK Parti yönetimidir” dedi.

 

TÜRKİYE’DE BÖYLE BİR PARÇALANMA YOK

Çerkezköy’ün bölünmeyi hak etmediğini ifade eden MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Eğer Çerkezköy 3 ilçeye bölünürse, AK Partililere bu sokakları dar ederim. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir parçalanma yoktur” diye konuştu.

 

BİR TEKLİFİM VAR

AK Parti yönetimine teklifi olduğunu söyleyen Mustafa Ordu, “İlçeyi parçalayacağına yeni yapılan adliye binasını Kapaklı’da yapsaydınız. Eğer ben belediye meydanından çıkıp adliyedeki işimi halletmek için Fatih Mahallesi’ne gideceksem, Kapaklı’ya da gidebilirim. Her iki taraf da aynı mesafede” ifadelerini kullandı. 

 

İLÇEYİ TALAN ETTİLER

Rant peşinde koşanların Çerkezköy’ü bir mahalle kadar küçülttüğünü iddia eden Başkan Ordu, “Bu yönetim hala rahatlıkla koltuğunda oturabiliyor ve halk da buna tepkisiz kalıyorsa bu işin çivisi çıkmış demektir. Bu iş çam sakızına döndü. Ağzına alan ‘Ben Başbakanla görüştüm’ diyerek açıklama yapıyor. İlçeyi talan ettiler” şeklinde konuştu.

 

HODRİ MEYDAN

MHP iktidar olsaydı asla bu bölünmeye müsaade etmeyeceklerini belirten Ordu, “Aksini iddia eden bir erkek varsa çıksın karşıma. Hodri meydan. Çerkezköy bölünmeyi hak etmiyor. Bölmesinler. Böldürtmesinler. Mani olamıyorsa AK Parti ilçe başkanı istifa etmeli. Ben nasıl 1994’de erkek gibi istifa ettiysem o da öyle istifa etmeli” dedi. İlçe Başkanlarının bulunmaz Hint kumaşları olmadığını belirten Ordu, “İlçe başkanları gereğini yapmazsa, vatandaş onu sarı öküze benzetebilir. Kimsenin de buna kızmaya hakkı yok” dedi.

 

OYLARIMIZ YÜZDE 100 ARTACAK

Partisinin 1999 seçimlerinde oylarını yüzde 8.5’tan yüzde 18’lere çıkardığını anımsatan Mustafa Ordu, “O zamanlar sokakta Ay Yıldızlı bayraklar ile yollarda gezen araçlara bakıldığında bu bekleniyordu zaten. Şimdi ise iktidar baskısından dolayı bu tür olayları görmek mümkün değil fakat şundan eminim ki ilk yapılacak seçimlerde partimiz yine oylarını son seçime oranla yüzde 100 arttıracaktır” iddiasında bulundu.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10