53 tabancaya 105 ay hapis

Almanya'dan Güristan'a yük taşıyan tırın içerisinde ele geçirilen 53 adet tabancayla ilgili olarak Hüseyin Keleş 8 yıl 9 ay hapis ve 15 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti tırın Å?

Bölgede Gündem 9.11.2012 19:03:00 0
53 tabancaya 105 ay hapis

 Çerkezköy Haber - Geçtiğimiz ocak ayında Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen ve Almanya'dan transit olarak Gürcistan'a giden Cevat S. yönetimindeki TIR, şüphe üzerine durduruldu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan detaylı aramada, değişik marka ve ebatlarda 53 tabanca, 21 yiv ve setli tabanca namlusu, 52 takım tabanca ateşleme mekanizması, 20 tabanca mekanizması, 1 yedek tabanca şarjörü ve 1 tabanca gövdesi ele geçirildi. Soruşturmayı genişleten ekipler, İstanbul'da tabancaların sahibi olduğu öne sürülen Hüseyin Keleş ve yanındaki taksi şoförü Sedat S.'yi gözaltına aldı. Edirne'ye getirilen şüpheliler, yürütülen soruşturma kapsamında ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

TIR ŞOFÖRÜ SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Edirne Cumhuriyet Savcısı İsmail Polat tarafından geçen Nisan ayında hazırlanan iddianamede, TIR şoförü Cevat S., taksi şoförü Sedat S. ve silahların alıcısı olduğu belirlenen Hüseyin Keleş'in 8 yıldan 15 yıla kadar hapsini istendi. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan 3 sanık da katıldı. Duruşmada tır şoför suçlamaları kabul etmedi. Tabancaların sahibi olduğu öne sürülen Hüseyin Keleş ise "Tabanca getirmesinin suç olduğunu bilmiyordum. Getirdiğim malzemeleri Türkiye'de işletecektim. Yani malzemeler üzerine el işi yapıldıktan sonra yeniden aldığım firmaya üzerine kar koymak suretiyle satacaktım. Bunların yasak olduğunu bilmiyordum. Buzdolabına koyma isteğim de Almanya ile Türkiye arasında örneğin Sırbistan gibi değişik ülkelerde sıkıntı yaşamamak içindir" dedi.
 

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Savunmaların ardından kararı açıklayan Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, TIR şoförü Cevat S. ile Sedat S.'nin davadan beraat etmelerine hükmetti. Heyet, tabancaların sahibi olduğu öne sürülen sanık Hüseyin Keleş'e 'ülkeye kaçak olarak silah sokmak' suçundan 8 yıl 9 ay hapis ile 15 bin lira adli para cezası vererek tutuklama gereği duymadı. Yargıtay dosyayı onadığı takdirde Keleş tutuklanacak.
 

Haber / Cihangir ARIK

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10