Tecavüze 22 yıl hapis istemi

Edirne'de uğradığı tecavüz sonrası hamile kaldığı iddia edilen sağır ve dilsiz 14 yaşındaki Z.K. soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bır

Bölgede Gündem 9.11.2012 19:06:00 0
Tecavüze 22 yıl hapis istemi

 Çerkezköy Haber - Edirne'de Nisan ayında, sağır ve dilsiz Z.K.'nın çevresinde şüpheli insanlar olduğunu görenler, polise haber verdi.

 

DAVA AÇILDI

Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi olan Z.K., işaret diliyle başından geçenleri anlatınca polis ekipleri küçük kıza tecavüz ettikleri iddia edilen inşaat işçileri M.Ş.(39), N.E. (35), İran uyruklu M.A.N. (24), Y.D. (76) ve N.A.'yı (56) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Edirne Cumhuriyet Savcılığı, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 5 sanık hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla her biri için 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istendi.
 

22 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Edirne Cumhuriyet Savcısı İsmail Polat tarafından yazılan iddianamede, tecavüz sanıkları olan M.Ş., 35 yaşındaki N.E., M.A.N., Y.D. ve N.A.'ya 9'ar yıldan 22'şer yıla kadar hapis istenirken, tecavüz sırasında cebir kullandıkları için cezaları yarı oranında arttırılması, ayrıca tecavüz sonrası Z.K.'nın beden veya ruh sağlığının bozulması nedeniyle verilecek cezanın 15 yıldan az olmasını istendi.
 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanıklardan M.Ş., N.E. ve N.A. katılırken, devlet korumasına alınarak Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilen Z.K. duruşmaya getirilmedi. Sanıklar M.Ş., N.E. ve N.A. da suçlamaları kabul etmedi.
 

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, devlet korumasına alındıktan sonra rehabilitasyon merkezine yerleştirilen 14 yaşındaki sağır ve dilsiz Z.K.'nın talimatla ifadesinin alınmasına, duruşmaya gelmeyen İran uyruklu M.N.A. ve Y.D.'nin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10