Ata'yı sevgi ile yad ettiler

Atatürk’ü Anma Haftası ve 10 Kasım etkinlikleri çerçevesinde, Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji tarafından anma programı düzenlendi. Atatürk’ün ölümünün 74. yıldönümü dolayı

Çerkezköy 9.11.2012 19:06:00 0
Ata

 EN BÜYÜK KOMUTANDI

Dün saat 10.00’da Özel Gülerçin Koleji Etkinlik Salonu’nda düzenlenen ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Okul Müdürü Süleyman Sezgin’in, günün mana ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile devam etti. Kurtuluş Savaşı Başkomutanı, Büyük Önder Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 74. yılında, onu anmak ve anlamak üzere toplandıklarını ifade eden Sezgin “Ülkemiz, 1. Dünya Savaşı’na, 2 milyon 40 bin kişilik bir ordu ile katıldı. Çağın en modern silahları ile donanmış orduları karşısında, yorgun ve bitkin, bir avuç ordu. İşte, Türk Milleti,  Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tarihten aldığı güçle, bu istilacı orduları Anadolu’dan söküp attı” dedi. 

 

DÜNYAYA GÖSTERDİLER

Atalarımızın bu mukaddes vatan toprağında Ay Yıldızlı bayrağımızdan başka bir bayrağın dalgalanamayacağının kararını verdiklerini ifade eden Sezgin “Aldıkları bu kararın sonuçlarını da, bütün dünyaya göstermişlerdir. Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı kazanıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attıktan sonra, genç nesle ”Cumhuriyeti biz kurduk, onu ilelebet siz yaşatacaksınız” direktifinde bulunmuşlardır. Eğer bugün, Atatürk’ün direktiflerini, çağın şartlarına göre yeniden yorumlamaz, çalışma ve fedakarlık yerine, eğlenceyi ve egoizmi tercih edersek, dün büyük çabalarla Anadolu’dan kovduğumuz milletlerin kapılarında, onur kırıcı bir şekilde bekletilmeye devam ederiz” dedi.
 

RUHLARI ŞAD OLSUN

Süleyman Sezgin konuşmasını şu şekilde tamamladı “Bu duygularla Büyük Önder, eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anıyorum. Kendinin ve bütün silah arkadaşlarının ruhu şad olsun” dedi.
 

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Oratoryoların sunumuyla devam eden programda sonra öğrenciler şiirler ve metinler ile Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı. Okul öğrencilerinden Mertcan Özdaş Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabesini’ okuması ve Ezgi Kırmızıgül ise ‘Gençliğin Ata’ya Cevabını’  okuması sırasında duygu dolu anlar yaşandı.  Programda son olarak İstanbul’dan gelen tiyatro grubu tarafından Sihirli Elma adlı tiyatro gösterisi sunuldu. Arkadaş sevgisi ve kötü alışkanlıkların insan üzerindeki sonuçlarının anlatıldığı oyunun ardından anma etkinliği sona erdi.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10