Balkan Harbi’nden çıkaracağımız çok ders var

Malkara Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Balkan Harbi ve Rumeli’den Göçler” konulu konferans, önceki gün Malkara Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Malkara 11.11.2012 21:53:00 0
Balkan Harbi’nden çıkaracağımız çok ders var

 SERGİYİ GEZDİLER

Konferansa Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Eğilmez ve Nermin Tuna, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Demirci ve Prof. Dr. Murat Altın, Muratlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk, Malkara İlçesi Daire Amirleri ve Malkara Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri katıldı. Konferanstan önce “Sultan II. Abdülhamit Dönemi Tekirdağ Fotoğrafları Sergisi” gezildi.
 

ÇIKARMAMIZ GEREKEN ÇOK DERS VAR

Konferansın açılış konuşmasını yapan Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Balkan savaşları sonucunda göçe zorlanan ve şehit edilen Balkan Müslümanlarının dramının halen yeterince yaygın olarak bilinmediğini ifade ederek “ Balkan savaşlarında dünyanın görmezden geldiği, tarih kitaplarında yeterince yer almayan Balkan Türklerinin acılarını, Balkan faciasını bilhassa gençlerimize hatırlatmalıyız, aktarmalıyız. 100 yıl önce meydana gelen bu faciadan bugünün ve geleceğin nesilleri çıkarılacak çok dersler bulacaklardır” dedi.
 

KAYBEDİLMİŞ ÜLKELERİMİZİN AZİZ HATIRALARIDIR

Taşan konuşmasını Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün “Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani düşmanla sonuna kadar dövüşenler çekilen ordunun ri’cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır” sözleriyle tamamladı. 
 

BİRLİK BERABERLİK HİÇBİR ZAMAN KAYBEDİLMEMELİ

Balkan Savaşlarının 100. Yılında Malkara Meslek Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen “Balkan Harbi ve Rumeli’den Göçler” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Halil Delice, yaklaşık 5 asır boyunca memleket edindiğimiz Balkan topraklarının kaybedilmesiyle başlayan Rumeli göçlerinin Müslüman Türk toplumu üzerinde yarattığı etkilere dikkat çekerek,  aynı acıların tekrar yaşanmaması için Türk toplumunun birlik ve beraberliğini hiçbir zaman kaybetmemesi gerektiğini dile getirdi. Konferansın ardından günün anısına Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır tarafından Gazeteci-Yazar Halil Delice’ye plaket takdim edildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10