Terör konusunda başlıca suçlu AK Parti’dir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru dün MHP Çerkezköy İlçe teşkilatında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu..

Çerkezköy 11.11.2012 21:55:00 0
Terör konusunda başlıca suçlu AK Parti’dir

 ATEŞ MİLLETİN BAĞRINA DÜŞMEKTEDİR

Dün saat 12.00’da Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Reşat Doğru, cumartesi günü yaşanmış olan helikopter kazası ile alakalı değerlendirmelerde bulunarak “Yaşanmış olan kaza sonucunda 17 değerli vatan evladımızı kaybettik. Kaza olduğu söylenen bu olayın henüz nasıl meydana gelmiş olduğu hükümet kanadı tarafından açıklanmamıştır. Sonuçta 17 ocağımıza ateş düşmüştür. Daha önceden ocağa ateş düştü şeklinde ifade edilen bu gibi şehit haberleri için artık bu tabir kullanamamaktayız.  Ateş sadece bir ocağa değil bütün ülkemiz üzerine düşmektedir. Ateş Türk Milletinin bağrına düşmektedir” dedi.

 
DÜŞTÜ MÜ YOKSA DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
“Türkiye Cumhuriyetini kuran Ulu önder Atatürk’ün ölüm yıl dönümüne denk gelen bir günde 17 gencimizin şehit olduğunu öğrendik” diyen Reşat Doğru, “Bunun kaza olduğuna ben pek de inanmıyorum. Devlet birimlerimiz bunun kaza olup olmadığını araştırmak zorundadırlar. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de bunun kaza olup olmaması hususunda endişeliler. Bu endişelerini de konuşmalarında dile getirdiler. Aynı şekilde Milletimizin çoğunluğu da helikopterin düşmüş mü, düşürülmüş mü olduğunun net olarak tespitinin yapılması gerektiği kanaatindeler. Skorsky helikopterleri birçok amaç için kullanılan askeri araçlardır. Her yere rahatlıkla inip, rahatlıkla kalkış yapabilen manevra gücü yüksek araçlardır. Bu nedenle diyoruz ki helikopter düşmüş mü, yoksa düşürülmüş mü, bu olay bağımsız mahkemeler tarafından araştırılarak, milletimiz aydınlatılmalıdır” dedi.
 
ŞER GÜÇLER BUNU İSTİYOR
Milliyetçi Hareket Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, büyükşehir yasasının Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter devlet yapısını ortadan kaldırmak amacıyla çıkarıldığını öne sürerek “TBMM büyükşehir yasası üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Ülkemizde büyük şehir yasası ile yapılmak istenen, aslında eyalet sisteminin hayata geçirilmesidir. Bu, ülkemizi bölüp,  parçalamak isteyen, dış mihrakların projesidir. Aynı zamanda pkk’nın yıllardan beri özlemini çekmiş olduğu bir sistemdir. Büyükşehir yasası bunu mümkün kılmaktadır” dedi. .
 
BÖLÜNÜP, PARÇALANMAMALIYIZ
Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmemesi, parçalanmaması gerektiğini vurgulayan Doğru “AK Parti her şeyi bir kenara bırakmış, nasıl koltuğumu ve iktidarımı koruyabilirim şeklinde hesaplar yapmaktadır. Beşir Atalay’ın açılım politikasının ne kadar tutarsız ve ne derece yanlış olduğunu bütün milletimiz artık görmektedir. Ülkemizde Kürt sorunu yoktur. Geçmişte de olmamıştır. Belli başlı mihraklar tarafından Kürt sorunu varmış şeklinde gündemler oluşturulmaktadır. Geçmiş yüzyıllar boyunca birlik ve beraberlik içerisinde yaşamış olduğumuz Kürt kardeşlerimizle, aramızda duvarlar örülerek bölünmemiz, fırkalara ayrılmamız yönünde gösterilen gayretlerden biri de büyükşehir yasası ile sağlanmak istemektedir” diye konuştu.
 
AMAÇ MİLLETİMİZİ ANADOLU’DAN ÇIKARMAKTIR
Pkk’nın saldırılarındaki en önemli amacın,  birliğimizin, beraberliğimizin yok edilmeye çalışılması olduğunu söyleyen Reşat Doğru, “Devletle, milletimiz arasında bir mesafe oluşturarak devletin güçsüzlüğünü koz olarak kullanıp, kendilerinin rağbet görmesini sağlanmaya çalışılmaktadır. Oysaki milleti ile birlikte güçlü bir Türkiye, hem Ortadoğu’da, hem de dünyada istikrar sağlamanın bir unsuru olabilir. Dün Osmanlı İmparatorluğu üzerinde yapılmış olan planlar, bugün Türkiye Cumhuriyeti üzerinde uygulanmaya çalışılmaktadır. Diğer bir ifade ile Türk Milletinin, Anadolu’dan sökülüp atılması için yapılmış olan planlardır bunlar. İç ve dış mihraklar bunu amaçladıkları için, ülkemizde çibanbaşı olan pkk bir türlü bitmemektedir. Her zaman var olmasını sağlayan, destekleyen ve yanlarında olan güçlerin asıl amacı, ülkemizi bölüp, parçalamak ve halkımızı Orta Asya sınırlarına hapsetmektir. İşte bunun için bu belanın def edilmesi zor” dedi.
 
CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ
Doğru “Bayrağımızın ilelebet dalgalanması, okunan ezanların susmaması için gencecik çocuklarımız şehit olmaktadırlar. Onlar Milletimizin rahat ve huzuru için şehit oluyorlar. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu hususla alakalı olarak her şeyi yapmaya hazırız. Ülkemiz için yapmayacağımız hiçbir şey yoktur. Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da canımızı verme pahasına mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
KANDİL VURULMALIDIR
AK Parti’nin teröre destek verdiğini öne süren, Reşat Doğru “Bizim partimiz, açılımın sonuç getirmeyeceğini ve bundan AK Parti’nin vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Başta Kandil olmak üzere,  teröristlerin yuvalanmış olduğu her noktaya ulaşmanın gerekliliği üzerinde ısrarla durduk.  İmralı ile görüşmenin, ileride meydana getireceği olumsuzlukları sıraladık. MHP’nin dikkate alınmayan bu uyarıları ve hükümetin politikaları neticesinde pkk cesaret bularak, eylemlerini sokaklara kadar taşımıştır. Özellikle terör konusunda, net tavrımızı ortaya koymuştuk. Terörle mücadelede dünyanın hiçbir ülkesinde, AK Parti’nin stratejisi uygulanmamıştır. Bu politika sadece karşınızdaki şer gruplarını cesaretlendirmekten başka bir şeye yaramaz. Bir kez daha aynı şeyleri söylüyorum. Kandil dahil her yere devletimizin kolu uzanmalı ve gerekli her şey yapılmalıdır. Dün şehit düşen Devrimler gibi vatan söz konusu olunca, binlerce gencimizin daha şehit olmaya hazırdır. Ama bedeli ne olursa olsun bu çirkef ortadan kaldırılmalıdır” ifadesini kullandı.
 
KAYNAKLARINI KURUTMALIYIZ   
Askeri harekatlardan, önce pkk’nın beslenmiş olduğu kaynakların kurutulması gerektiğini vurgulayan Reşat Doğru, “Pkk kaçakçılık ve uyuşturucu maddenin her çeşidi olmak kaydıyla,  15 milyon dolar para kazanmaktadır. Ben bu rakamı uyuşturucu komisyonunda olmam nedeni ile söyleyebiliyorum. Ülkemizde pkk’nın varlığına son verebilmek için öncelikle gelir kaynaklarının kurutulması gerekmektedir” dedi.
 
ET VE TIRNAK GİBİYİZ
Eylem ve şer etkinliklerle alakası olmayan insanların tespitinin çok iyi yapılması gerektiğini söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru “Bölge halkımızın desteklenmesi şarttır. Yaşam kalitesi yükseltilmelidir. GAP projesi bir an önce hayata geçirilerek, bölge halkımızın hizmetine sunulmalıdır. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımız işletmeye açılmalıdır. Bu nimetlerden insanlarımız faydalanırken, bölge halkımız da pkk’nın propagandalarına itibar etmeyecek ekonomik özgürlüğe kavuşturulmuş olacaktır.  Güneydoğu’da hayatını sürdürmekte olanlar, bizim kardeşlerimizdir. Biz birbirimizden ayrılması mümkün olmayan et ve tırnak gibiyiz” diye konuştu. 
 
TEK SUÇLU AK PARTİ’DİR
AK Parti’nin terörü kaldırmak istemediğini ve yok etme aşamasında hiçbir çaba sarf etmediğini öne süren Doğru “AK Parti bu noktada birinci derecede suçlu ve sorumludur. Güneydoğu bölgemizde bazı yerlere gidilememektedir. Askerlerimiz kara yolunu artık kullanamamaktadırlar. Hava yolu kullanılarak askerlerimize erzak taşınmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlığı nerde kaldı. Hani devletin bölünmez bütünlüğü. Bu şartlarda bundan söz edilebilir mi? Hani, Türkiye Cumhuriyeti devleti ile, askeri ile, vatandaşı ile güçlü ve bölünmez bir bütündü?  Hani her yer vatan toprağı idi.  Bir taraftan bunlar söylenirken diğer taraftan, İç İşleri Bakanı Hakkari’de dolaşamıyor. Bu ne lahana bu ne perhiz” dedi
 
SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ
Başbakan’ın,  pkk ile aynı paralelde yürüyenlerden hesap soracağını söylemesine rağmen sözünü yerine getiremediğini öne süren Reşat Doğru “Bakın ne gariptir ki, Başbakan’ın hesap soracağı kişiler, işi daha ileri boyutlara taşıyarak eylem yapmış kişiler ile sarmaş dolaş oluyorlar. Bunların dokunulmazlıkları ne zaman kaldırılacak. Bunlardan ne zaman hesap sorulacak” diye konuştu. MHP olarak önümüzdeki dönem iktidar olacaklarını iddia eden Reşat Doğru “O zaman terör için kim müsamahakar davrandıysa ve zaaf içerisinde olduysa biz onlardan bütün bunların hesabını soracağız. Bu hesabı hem Ahiret’te hem de dünyada onlardan soracağız. İktidarımızda milletin kendilerine vermiş olduğu yetkileri kullanmayan herkesten hesap soracağız. Milliyetçi Hareket Partisi bugüne kadar hiçbir hükümete vermediği desteği,  bu hükümete vermiştir. Buna rağmen, hiçbir mesafe kat edilememiştir. Bu hususta ben herkesi göreve çağırıyorum. TBMM’yi, Başbakanı, İç işleri Bakanını. Milletimizin tekrar birlik ve beraberliğini sağlamak adına yetki sahibi olan herkes, elini taşın altına koymalıdır” ifadesini kullandı.
 
CUMHURBAŞKANINDAN GERİ DÖNECEKTİR
Büyükşehir yasasına da değinen Reşat Doğru “Çıkarılmaya çalışılan bu yasa sonucunda, ülkemizde eyalet sistemine geçiş planları yapılmaktadır. Özel idareler kaldırılarak, yeniden yapılanmaya gidilecek. Eyalet ve başkanlık sisteminin, ilk adımı olan büyükşehir yasasına biz, komisyonlarda karşı çıktık. TBMM’de 20. maddeden görüşmelere devam edilecek.  AK Parti milletvekillerinin birçoğu, bu yasanın çıkmasına karşı olduklarını söylüyorlar. Ama karar aşamasında, sonuç söylenenlerin tamamen tersi çıkıyor. Acaba AK Parti milletvekillerine baskı mı yapılıyor? Onları tehdit mi ediyorlar? Bunun nasıl bir izahı olabilir. Bunu anlamış değilim. Şayet yasa TBMM’den geçerse bu yasayı Cumhurbaşkanının geri göndereceğine inanıyorum. Yasanın Cumhurbaşkanı tarafından geri gönderilmesini bekliyorum” dedi.

ŞEHİT EVLERİNİ ZİYARET ETTİ
İlçe Teşkilatı’ndaki açıklamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP’li Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol ve partililer şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un baba evini ziyaret ederek taziyelerini sundu. Reşat Doğru ve beraberindekiler Çerkezköy’deki ziyaretlerin ardından şehit Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici’nin Kırklareli Babaeski’deki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.
 
Haber / Asim YAVUZ

0282 726 91 91
0282 747 65 10