Atamızı unutmadık, unutturmayacağız

Ulu Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. Yıldönümü önceki gün düzenlenen törenlerle anıldı. Çelenk sunumuyla başlayan anma törenleri daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Od

Çerkezköy 11.11.2012 21:55:00 0
Atamızı unutmadık, unutturmayacağız

 Çerkezköy Haber - Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. Yılında düzenlenen programla anıldı.

 

09.05’TE HAYAT DURDU

Önceki gün saat 08.50’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen program çelenk sunumu ile başladı. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan tarafından gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te ise Çerkezköy’de hayat durdu. Atatürk’ün için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunurken, saat 09.05’te Çerkezköy’de siren sesleri yankılandı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’ndaki ay yıldızlı bayraklar da yarıya indirildi. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu’nda anma etkinliği düzenledi.  Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Lisesi tarafından düzenlenen program, iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
 
ATATÜRK ANLATILDI
Programda ilk olarak Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk İnkılabının yaratıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yeniden anlatmak ve yaptıklarını hatırlatmak için günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Meryem Tekin’in yaptığı konuşma programa gelenleri duygulandırırken,
Atatürk’ün fotoğrafları da slayt eşliğinde sunuldu.

“ATATÜRK BÜYÜK İŞLER BAŞARMIŞTIR”
Programda daha sonra Hava Savunma Kurmay Albay Yüzbaşı Galip Bilgin Atatürk’ün askeri kişiliğini anlattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün her şeyden önce meslekten yetişmiş, askerlik mesleğine büyük katkılarda bulunmuş, komutanlık sanatının tüm inceliklerine hakim ve asker kişiliği ile askeri liderliğini kanıtlamış seçkin bir komutan olduğunu dile getiren Bilgin, “Başkomutanlık görevi de dahil ömrünün büyük bir bölümünü üniforma altında, yine mühim bir kısmını da muhabere meydanlarında geçirmiş olan Atatürk, elli yedi yıllık kısa ömründe gerçekleştirilmesi hayal dahi edilemeyecek kadar büyük işler başarmıştır” diye konuştu.

“ATATÜRK’Ü İNCELEMEK HARP SANATINI İNCELEMEK DEMEKTİR”
Çağın en büyük dehası, eşsiz komutan Atatürk’ün düşünce ve uygulamaları ile askeri yönetim ve harp sanatı alanında eşsiz bir lider olduğunu ifade eden Bilgin “Bunlar yetiştiği kültür çevresi, dönemin politik ve askeri ortamı, gördüğü eğitim, katıldığı muharebelerden elde ettiği deneyim ve kişisel özellikleridir” dedi. Konuşmasının devamında Atatürk’ün bütün askerlik kademelerden geçtiğini ve ulusun özünden yoğunlaşarak mesleğinin şahikasına ulaştığını ifade eden Bilgin “Trablusgarp’ta çöl muharebeleri, dağınık kabilelerin yönetimi, Çanakkale’de kıyı savunması, siper harbi, Birinci İnönü’den Sakarya Meydan Muharebesi’nin sonuna kadar olan devrede stratejik savunma, 26 Ağustos 1922’den itibaren stratejik taarruz, başarıdan faydalanma ve takip harekatlarıdır. Bu nedenle Atatürk’ü incelemek harp sanatını incelemek demektir” diye konuştu.
 
“CANIMIZ PAHASINA KORUYACAĞIZ”
Öte yandan, Atatürk’ün üstün, savaşçı, nitelik ve yeteneklerine rağmen harbi sevmediğini ve mecbur kalmadıkça harbi istemediğini söyleyen Bilgin “Başkomutanımız Atatürk’ün bize bıraktığı her türlü mirası kanımız ve canımız pahasına korumaya ve kollamaya ant içtiğimizi tüm dünyaya tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmayı borç biliyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
ŞİİRLER OKUNDU
Programın devamında Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik Lisesi’nden Canan Özlem Koçak “Mustafa Kemal Yolu”, Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden Seval Balkış ise “ Atatürk” adlı şiirini okurken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencilerinden Akşemsettin Yeşilyurt kendi yazdığı şiiri okurken salonu hüzünlendirdi.
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Liseler arasında düzenlenen Atatürk’ü Anlamak ve Yaşatmak konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Çiçek’e, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Buse Koçyiğit’e ve yarışmada üçüncü olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Gençoy’a ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan verdi. İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen 10 Kasım konulu şiir yarışmasında ise Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Hilal Akbaba birinci olurken, Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Burcu Savaş ikinci, Tepe Ortaokulu öğrencisi Zeynep Sena Sayın üçüncü oldu. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler verdi.  Yine ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen 10 Kasım konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkanı Ali Ertem verirken, Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden Beyzanur Öztürk birinci, Tepe İlkokulu öğrencisi Zeynep Helvacıoğlu ikinci, Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Mine Eylül Çamdere de üçüncü oldu.
 
TİYATRO GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI
Ödül töreninin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğretmenlerinden Nevzat Böğüş, Fikret Puza ve Süleyman Özoğul’un hazırlamış olduğu ‘Atam’ adlı tiyatro gösterisi öğrenciler tarafından sahnelenirken, özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıran Kubilay Gürsoy’un zeybek dansı davetlilerden büyük alkış aldı. Atatürk’ü anma programında son olarak, Nevzat Böğüş’ün yazdığı, Süleyman Özoğul’un bestelediği marş Fikret Puza yönetimindeki öğrenciler tarafından okundu.
 
KATILIM YOĞUNDU
Çelenk sunumu ve ÇTSO’daki anma programına Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunumu programına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nuran yeşil, Demet Eroğlu, Yüksel Sevil, Halil Demirkıran, Reşat Ziya Pekdoğan, Cengiz Eker, İl genel meclis Üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, Ercan Çorbacı, M.Zeki Gürcün, Kapaklı, Kızılpınar ve Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Erdoğan ve Hüseyin Yaşar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, ÇTSO Meclis Üyesi ve Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, okul müdürleri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10