Kızılpınar ve Veliköy, Çerkezköy’e bağlandı

Siirt’in Pervari İlçesi’nin kırsal kesiminde jandarmaya ait skorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Çerkezköylü Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un cenazesine katılan AK Parti Tekirdağ M

Çerkezköy 12.11.2012 20:05:00 0
Kızılpınar ve Veliköy, Çerkezköy’e bağlandı

 ERTEM’İ ZİYARET ETTİ

Dün saat 14.30’da AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı  Alaettin Demirbağ ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Başkanı T. Ziyaeddin Akbulut “Hac vazifenizi yerine getirdikten sonra görevinizin başına dönmeniz bizleri çok mutlu etti. İnşallah Yüce Rabbim sizin ve eşinizin Hac vazifenizi kabul eder” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, ziyaretinden dolayı Akbulut’a teşekkür etti. 
 

BÜYÜKŞEHİR KANUNU KABUL EDİLDİ

Basın mensuplarının yeni büyükşehir yasasının işlevini sorması üzerine konuya ilişkin açıklama yapan Ziyaeddin Akbulut “Yeni proje kapsamında Yeşiltepe Mahallesi, Sağlık Mahallesi, Misinli, Ulaş, Marmaracık yeni kurulan Ergene ilçesine bağlandı. Ayrıca yeni Büyükşehir projesi kapsamında Süleymanpaşa ve Kapaklı ilçelerimiz de kesinleşti” dedi. 
 

MECLİSE ÖNERGE VERDİM

Kızılpınar ve Veliköy’ün birleşerek ilçe olması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne önerge sunduğunu belirten Akbulut “Bu konuyla ilgili girişimlerim oldu. Kanuna göre ilçe olmak için 50 bin nüfus 20 bin nüfusa düşürüldü. Ben de ona dayanarak mecliste grup başkanlığına önergemi verdim. Kanunla birlikte Kızılpınar ve Veliköy beldesi Çerkezköy’e bağlandı. Yeni Büyükşehir yasası herkese hayırlı olsun” diye konuştu.
 

KAPAKLI’NIN İSMİ DEĞİŞTİRİLMEDİ

Kapaklı’nın isim değişikli ile ilgili de açıklamalarda bulunan Akbulut “Kapaklı’nın isminin değiştirileceği ve önerge verileceği ifade ediliyordu. Benim yaptığım araştırmalar neticesinde birçok kişiye bu konuyu görüştüm. Kapaklı’da yaşayan vatandaşlarımız bu isimden rahatsız olmadıklarını bana ifade ettiler. Kapaklı’nın ismini her zaman böyle bildiklerini söylediler. Kapaklı’nın isminin değiştirilmesi gerçekten zordu. Süleymanpaşa ilçesinin isminin değiştirilmesi konusunda göbeğimiz çatladı” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10