“Cumhuriyetimizi gelecek nesillere aktarmalıyız”

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası çerçevesinde Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salonu’nda “Atatürk’ü Anlamak” konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ 13.11.2012 21:32:00 0
“Cumhuriyetimizi gelecek nesillere aktarmalıyız”
BİZE BIRAKTIĞI EN BÜYÜK DEĞER CUMHURİYET
Konferansa NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal “Büyük Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği en önemli değer olan Cumhuriyetimizi, gelecek nesillere anlatmak bizlere düşüyor. Büyük Önder’in gösterdiği hedeflere ulaşmak için çok çaba göstermemiz gerekiyor. Gösterdiğimiz çabalar neticesinde Muassır medeniyetler seviyesine ulaşıp daha da ileriye gideceğimize inanıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum ” dedi.
 

SADECE 10 KASIMLARDA KONUŞULMAMALI

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü de 10 Kasım’ların Atatürk’ün 57 yıllık yaşamını doğru anlamak bakımından önemli olduğunu vurgulayarak “Büyük Atatürk sadece 10 Kasım’larda konuşulmamalıdır. Küçük yaşlarından itibaren üstün yetenekleriyle dikkat çeken Atatürk, imkânsız anlarda yarattığı imkanlar ile adını tarih sayfalarına yazdırmıştır. Böyle bir lider her fırsatta konuşulmalı ve doğru anlatılmalıdır. Cumhuriyetimizin temelinin 90 yıl önce atılmış olmasına rağmen ayakta sapasağlam durabilmesi, temel harcına kaynaklık eden düşünce gücünün sağlamlığını göstermektedir. Büyük Önder’in en zor zamanlarda bile ortaya koyduğu strateji örnek alınması açısından son derece önemlidir. Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemek milletimizin hakkı ve her ferdimizin görevidir” dedi. Konferansın ardından Üniversitemiz Sinema Topluluğu, “Dersimiz Atatürk” isimli film gösterimi düzenledi.
 
 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10