Vatandaşlara ‘atık yağ’ bilgilendirmesi

Tekirdağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü konutlarda kızartmalık bitkisel atık yağların ayrı biriktirilmesi için bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ 15.11.2012 20:05:00 0
Vatandaşlara ‘atık yağ’ bilgilendirmesi
ATIK YAĞ BİDONLARI DAĞITILIYOR
Lisanslı bitkisel atık yağ geri dönüşüm firması Ezici Yağ Sanayi Ticaret A.Ş ile Görkem Sitesi ve Bilkent Sitesinde broşürlerle bilgilendirme çalışması yapılarak atık yağların biriktirilmesi için siteye sızdırmaz atık yağ toplama bidonları bırakıldı.
 

TOPLANAN YAĞ MİKTARI ARTIYOR

Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirme yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, belediye olarak kirletmemenin en güzel temizlik olduğuna inandıklarını ve çevre kirliliği oluşturan bütün etkenlere karşı önlemler aldıklarını söyledi. Çevre kirliliğinin olduğu bir yerde sağlıklı yaşamdan söz edilemeyeceğini ifade eden Dalgıç, “Evlerimizde oluşan atık yağların protokol yapmış olduğumuz lisanslı geri dönüşüm tesisleri tarafından geri dönüşümünü sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmuş oluyoruz. Her geçen gün halkımızın desteği ile ilimizde toplanan kızartmalık bitkisel atık yağ miktarının artıyor olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Konutlarda bilgilendirme çalışmalarına devam ederek lavabodan atık yağların dökülmesinin önüne geçeceğimize inanıyoruz” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10