Kurtuluş yıldönümü etkinliklerle kutlandı

Hayrabolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Hayrabolu 15.11.2012 20:06:00 0
Kurtuluş yıldönümü etkinliklerle kutlandı
ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
Törenler, kaymakamlık binasının önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Hükümet binası bahçesinde yapılan törenlerde ise Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Şevket Ünlü ve Belediye Başkanı Hasan İrtem halkın, askeri birliklerin ve öğrencilerin bayramını kutladı. Avcılar Derneği ile Doğanbey İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan göç grubuyla ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı.
 

CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ

Törende konuşan Belediye Başkanı Hasan İrtem törende yaptığı konuşmasında, Hayrabolu’nun kurtuluşunu tüm Hayrabolulularla birlikte kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirterek; “Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak, Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha da güçlendirelim, geliştirelim. Atatürk’ün bize bırakmış olduğu manevi miras akıl ve bilimi kullanarak Atatürk’ün en büyük amacı olan çağdaş Türkiye’yi gerçekleştirelim. Bizler O’nun gösterdiği hedefler doğrultusunda, bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız” dedi.
 

FOLKLÖR GÖSTERİLERİ SUNULDU

Törende Gazi İlköğretim Okulu ritim grubu ve folklor gösterileri yapılırken, öğrencilerin Hayrabolu'un kurtuluşuyla ilgili şiirlerini okumalarının ardından tören sona erdi. Törene, Kaymakam Tamer Orhan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Şevki Ünlü, Belediye Başkanı Hasan İrtem, Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Kavukçu,  ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10