Meclis toplantısı iptal edilmeli

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, başkan vekilinin meclis başkanlığı yapamayacağını ve bu nedenle 3 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Çerkezköy Belediye Meclisi’nin iptal edilmesi gerekt

Çerkezköy 15.11.2012 21:35:00 0
Meclis toplantısı iptal edilmeli

 Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, basın toplantısı düzenleyerek Çerkezköy Belediyesi ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ı eleştirdi.

 

ALLAH YARINA BIRAKIR AMA YANLARINA BIRAKMAZ

Dün saat 09.00’da ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ordu, ilçe teşkilatı olarak Çerkezköy’ün ve toplumun menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ederek “İmanı kuvvetli olan bir teşkilat olduğu zaman, hem hakka karşı hem de halka karşı sorumluluğu taşımak mecburiyetindeyiz. Tabi ki kul hakkını yemek ve birilerine peşkeş çekip yataklık yapanları, inancımıza göre Allah yarına bırakır ama ileride yanımıza bırakmaz” diye konuştu.
 

“İSPANYA’DA BOĞALARI İZLİYORLAR”

Çerkezköy Belediyesi’nin halka hizmet etmediğini öne süren Ordu “İki dönemdir Çerkezköy Belediyesi’ni yöneten ve görev alarak topluma hizmet yapacağız diyenler asli görevini unutuyorlar. 9 yıllık süre zarfından Çerkezköy Belediyesi’ni temsil eden Belediye Başkanı Ali Ertem, meclis üyeleri ve bürokrasinin üst kademesinin maalesef Çerkezköy halkına ve topluma bir tane faydaları olmamıştır. Bu arkadaşlar iş gezilerine giderek İspanya’da boğa izliyorlar, Küba’da puro içiyorlar. Kıbrıs’ta ise seminere gidiyoruz diye sanatçıları ve gazinoları geziyorlar. Ama Çerkezköy’ü yönetmek adına en ufak bir şey bilmiyorlar” dedi.
 

“MECLİS TOPLANTISI İPTAL EDİLMELİ”

3 Kasım’da gerçekleşen Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı’nın geçersiz olduğunu iddia eden Ordu, “Belediye Başkan Vekili, belediye meclisine başkanlık edemeyeceğinden dolayı, toplantıyı meclis başkanının yönetmesi gerekiyor. Bu meclis toplantısında 5393 sayılı Belediye Kanununun 19 maddesine yada yönetmeliğin 9.maddesine göre uygulaması gerekmektedir. Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan ise tabiî ki meclis boşta kalmasın diye geçmiş mecliste başkanlık yapmıştır. Meclis başkanlığını yaparak AK Partili meclis üyelerinin vekillik yapamayacağından dolayı meclisi yönetmiştir” diye konuştu.
 

BAŞKAN BÜTÇEYİ ONAYLADI

3 Kasım’da yapılan meclis toplantısını AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ile birlikte izlediğini söyleyen Ordu “Bizler de o gün meclise gittik. Orayı temsil eden meclis üyelerinin ilçe başkanları, baka baka hiçbir şeyden haberi olmadan meclisi sonuna kadar takip ettiler. Bizler de içeriye baktıktan sonra meclisin yasaya göre toplanmadığını gözümüzle görerek salondan ayrıldık. Belediye Başkanı hacdan döndükten sonra biz bu toplantının iptal edilmesini, bu gündem maddelerinin görüşülmesi için ikinci toplantının yapılmasını bekledik. Ama ikinci toplantıda Belediye Başkanı Ali Ertem, olmadığı ilk toplantıdaki bütçeyi onayladı. MHP olarak hakka ve halka olan sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla bu iki toplantının iptal edilmesi yönünde kaymakamlığa dilekçe verdik” diye konuştu.
 

“TEK SORUMLU BELEDİYEDİR”

Çerkezköy’de yaşanan sel felaketine de değinen Ordu, “İlçemizde yaşanan sel felaketinde 400 vatandaşımız mağdur durumda kaldı. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetinin tek sorumlusu ise Çerkezköy Belediyesi'dir. Aradan 20 gün geçmesine rağmen vatandaşlarımıza en ufak yardım bile yapılmadı. Sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza verilen yardım parası ancak Ambardere’den gelen lağım sularının temizlenmesine ve ilaçlanmasına yetti. Bizler mağdur vatandaşlarımızın yanındayız. Haklarını belediyeden almaları yönünde suç duyurusunda bulunmaları konusunda, gerekli mercilere müracaat etmeleri yönünde yardımcı olabiliriz. Kızılpınar-Çerkezköy’deki mezbaha bölgesinde dere bölümünde dere yolunun değiştirildiği, daraltıldığı ve vatandaşlarımız mağdur durumda bırakıldığı için yetkililer hakkında soruşturma yapılmasını talep ediyorum” dedi.
 

“MÜDÜRLER KIBRIS’TA KUMSALDA GEZİYORLAR”

Çerkezköy halkının bu yaşananları hak etmediğini ifade eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Burada sel felaketinin yaraları sarılırken, Çerkezköy Belediye Fen İşleri Müdürü ve Mali Hizmetler Müdürü Kıbrıs’ta kumsalda dolaşıyordu. Maalesef vatandaşlarımızın okula giden çocuklarının kitapları ve defterleri suya batmıştır. Buradaki insanlar mağdur durumda iken, dere ıslahı ve suların çekilmesi için işten anlayan bir arkadaş yoktu. Dere yollarını çeviren ve bu işleri bilen kişi ise Kıbrıs’ta idi. Böyle bir yöneticilik anlayışı Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. Bazı arkadaşlar Mustafa Ordu “Gürlüyor ama yağmıyor” diyor. Mustafa Ordu’nun gürleme yetkisi bu kadardır, yağma yetkisi ise vatandaştadır” diye konuştu.
 

“NE DİYE ALDILAR VE NE ÖĞRENDİLER”

AK Parti tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen Siyaset Akademisi ile ilgili de konuşan Ordu “Para vererek bu diplomayı cebine koyanlar ne diye aldılar ve ne öğrendiler? AK Parti belediye yönetimi rantlarını kesmesin diye mi kibarca siyaset okuluna para verip katıldılar? Siyaset okulunu bitiren adam en azından bu durumlarda ses çıkartır” ifadesini kullandı.
 

“TÜKÜRDÜĞÜ HER ZAMAN KAYBOLUYOR”

AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a da yüklenen Ordu, “İlçe Başkanı Demirbağ ayrı bir olay. Bugün tükürdüğünü, yarın ise tükürdüğünün nereye sıçradığını bilmiyor. Alaettin Demirbağ’ın tükürüğü her zaman kayboluyor. O’nun tükürüğünü kimin yaladığını bilmiyorum. Kendisi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hakkında ‘AK Partiden içeri giremez’ demiştir. Ama Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı kolundan tutarak meclise götürüyor ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektiriyor. Bu fotoğraf karesinde Çerkezköy’ü nasıl küçük duruma düşürdüğü açıkça görülüyor” dedi.
 

“BELEDİYE’YE TALİBİZ”

Çerkezköy Belediyesi’ne talip olduklarını söyleyen Ordu, “Vatandaşlarımız bu görevi bize versinler. 2013 Aralık ayına kadar İlçe Teşkilatına müracaat eden aday adayları ön seçimle belirleyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak halkın istediği imanlı, dürüst, 24 saat vatandaşın yanında olacak aday çıkaracağız” diye konuştu. 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10