Dere çevresinde kanser anketi

Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı, Çorlu’da fabrika atıkları nedeniyle simsiyah akan dere çevresindeki evlerde kanser anketi çalışması başlattı. Adresleri önced

Çorlu 16.11.2012 18:49:00 0
Dere çevresinde kanser anketi

 Çerkezköy Haber – Sağlık Bakanlığı, Çorlu Deresi'nin geçtiği yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Sağlık Mahallesi ve dere yakınındaki yerleşim alanlarında kanser ile ilgili anket çalışması başlattı.

 

KANSERDEN ETKİLENEN KİŞİLERE YÖNELİK BİLGİ TOPLUYORLAR

Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Çorlu Toplum Sağlı Merkezine bağlı ekipler 'çevre faktörlerinin insan sağlığına etkilerinin tespite edilmesi ve azaltılmasına yönelik model geliştirme projesi' kapsamında 6 kişilik bir ekip oluşturarak adresleri önceden tespit edilen evlere gidip kanserden etkilenen kişilere yönelik bilgi toplamaya başladı. Ekipler, ailelere 'kanserden ölen yada tedavi gören var mı" gibi kanser hastalığına yönelik sorular yönetti. Alınan cevaplar ekipler tarafından bilgi deposuna kaydedilirken, kanser anketinin bölgedeki kanser vakalarının artması nedeniyle ve ölüm nedenlerinin kesin ortaya konması için böyle bir çalışma başlatıldığı ifade edildi. Sağlık Mahallesi’nde yaşayanlar da anketle birlikte, Çorlu Deresi'ne olan tepkilerini ifade etti.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10