Girişimci adayları belirlendi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çerkezköy Hizmet Merkezi, KOSGEB ve Trakya ABİGEM AŞ. işbirliği çerçevesinde kendi işini kurmak isteyenlere yönelik verilecek olan “ Uygulamalı Girişimcilik Eği

Çerkezköy 16.11.2012 18:50:00 0
Girişimci adayları belirlendi
9 İŞ GÜNÜ DEVAM EDECEK
21 Kasım-8 Aralık tarihlerinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda verilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine 80 kişi başvurdu. Eğitim programına katılacak olan 25 kişi, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, Trakya ABİGEM Genel Müdürü Fatih Yıldız, KOSGEB Çerkezköy Temsilcisi Gülten Çakır’dan oluşan komite tarafından mülakat ile belirlendi.
 

25 KİŞİ SEÇECEĞİZ

İş Kur olarak girişimcilik eğitimini desteklediklerini söyleyen İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen “İŞKUR olarak girişimcilik eğitimini destekliyoruz. 2012 yılında İş Kur olarak Çerkezköy’de iki kurs açtık. Bu yıl ise beş kurstan birini Çerkezköy’e açmayı düşünüyoruz. 21 Kasım’da başlayacak olan kurs dokuz iş günü devam edecektir. Çerkezköy’de yapılacak kursta kendi projesini iyi anlatabilen ve yapmaya çalışacak 25 kişiyi seçeceğiz. Çerkezköy’den seçilemeyenler Çorlu’da bulunan kursun da seçmelerine katılabilirler” diye konuştu.
 

“KURS İÇİN HER GÜN 20 TL ÖDEYECEĞİZ”

Girişimcilik eğitimden yararlanmak için kursiyerlerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerektiğini belirten Sözen “Vergi mükellefi olanlar da girişimcilik eğitimden yararlanamıyor. Bir fiil Sosyal Güvenliği devam edenleri de kursa almıyoruz. Kursa katılan kursiyerlere her fiili gün için 20 TL para verilecek. Kursa katılmak için 18 yaşını doldurmanız gerekiyor. Bu girişimcilik sertifikası her zaman geçerli olacaktır. Girişimcilik eğitimi meslek edinme değil, kendi işinizi kurmak adına bir kurstur” dedi.
 

“EĞİTİM 70 SAAT “

KOSGEB Çerkezköy Temsilcisi Gülten Çakır, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hakkında mülakat öncesi bilgiler verdi. Girişimcilik eğitiminin toplam 70 saat süreceğini belirten Çakır  “Eğitimi başarı ile tamamlayıp kendi işini kurarak KOSGEB’e yeni Girişimcilik Desteği kapsamında iş planını sunan ve iş planı kabul edilen girişimcilere, işletme kuruluş giderleri için 3 Bin TL’ye kadar, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı giderleri için 15 Bin TL’ye kadar ve elektrik, su, kira, internet, telefon gibi aylık işletme giderleri için 12 Bin TL’ye kadar geri  ödemesiz  destek verilecek” dedi.
 

“SERTİFİKANIN ARDINDAN HİBE DESTEĞİ ALABİLİRSİNİZ”

Destek oranlarının yüzde 60, kadın ve engelli girişimciler için ise yüzde 70 olduğunu söyleyen Çakır, işyerine sabit yatırım kapsamında makine teçhizat almak isteyen girişimcilere de 0 faiz ile 70 Bin TL’ye kadar geri ödemeli destek verilebileceğini belirtti. Girişimcilik sertifikasının fabrikalarda geçerli olmadığını söyleyen Çakır “Eğitim, emlakçılık, eğlence salonları, tarım, hayvancılık, çay bahçesi kurmayı desteklemiyor. Sertifikayı aldıktan sonra iki yıl sonra bizlere gelerek hibe desteği alabilirsiniz. İlk olarak sertifikanızı alıyorsunuz, daha sonra ise işinizi kuruyorsunuz” bilgisini verdi.
 
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10