Ben sözümün arkasındayım

AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ partililer ile birlikte gerçekleştirdikleri Ankara temaslarını değerlendirdi. Yaşanan sel felaketinden etkilenen Çerkezköy Adliyesi’nin sorunları ile il

Çerkezköy 16.11.2012 18:50:00 0
Ben sözümün arkasındayım

 Çerkezköy Haber - Partililer ile birlikte geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen siyaset akademisi sertifika törenine katılan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ Ankara temaslarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İlçe Teşkilatı üyeleri ile birlikte önceki gün saat 19.00’da basın açıklaması yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaeettin Demirbağ iki günlük Ankara temaslarını basın mensupları ile paylaştı. Pazartesi akşamı partililer ile birlikte Ankara’ya gittiklerini söyleyen Demirbağ “Çarşamba günü Siyaset Akademisinde kendi bölgelerinde birinci olanlar ile koordinatörlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sertifika programına katıldık. Bizler bu programdan bir gün önce Ankara’ya giderek ilçenin sorunları ile ilgili işleri halletmeye çalıştık” dedi.
 

“GRUP TOPLANTISINA KATILDIK”

Ankara’da grup toplantısına da katıldıklarını söyleyen Demirbağ  “Arge Birim Başkanı Süleyman Soylu oldu. Siyaset akademisinin bundan sonraki devamı ile ilgili bizlere bilgiler verdi. Daha sonra grup toplantısına katılarak Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı dinledik. Başbakanımız yerel yönetimlerle ilgili partilileri bilgilendirdi. Büyükşehir Yasası kapsamında 13 tane il meclisten geçerek büyükşehir oldu” diye konuştu.
 

“ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN GENSORU VERDİLER”

Grup toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Büyükşehir Kanunu’nun engellemeye çalışmasından da bahsedildiğini söyleyen Demirbağ “Milliyetçi Hareket Partisi bu kanunu engellemek ve geciktirmek için elinden geleni yaptı. Buna rağmen bu kanun meclisten geçti. Milliyetçi Hareket Partisi belki bir sene içinde vermediği gensoruyu kendi seçmenine şirin görünmek için verdi. Kongre sonunda MHP’nin tabanının sert muhalefet yapmıyorsunuz, AK Parti’nin yörüngesine girdiniz eleştirilerine karşılık kendi seçmenine iyi görünmek için aslı astarı olmayan şeylerden dolayı ve sonuca ulaşamadığını bildiği halde gensoruları meclise sunarak iki gün boyunca gündemi meşgul etti. Bu gensoruların dördü iptal edildi. Milliyetçi Hareket Partisi verdiği gensoruların görüşülmesi ve oylamasının arkasında durmadığı için verdiği dört gensoruyu da kendisi çekmiştir” dedi.
 

“ADLİYE’NİN SIKINTILARINI DİLE GETİRDİK “

Çerkezköy’de yaşanan sel felaketinin ardından büyük hasar gören Çerkezköy Adliyesi’nin sorunları için Ankara’da görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Demirbağ “Sel felaketinden sonra Çerkezköy Adliyesi’nde aksamalar oldu. O konu ile ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı ile birlikte dosya hazırlayarak Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak’a ilettik. Dosyada çektiğimiz fotoğraflarla durumun aciliyetini gösterdik. Bakan Yardımcımızdan yeni adliye binasının hızlandırılması konusunda ricada bulunduk. Kendisi de müteahhit firma ile konuşup daha erken bitirilmesi konusunda çalışmalar yapacakları sözünü verdi. Yeni hizmete girecek olan Adliye binasında personel takviyesini görüştük ve olumlu cevaplar aldık” ifadesini kullandı.
 

“RAM MERKEZİNİN DURUMUNU GÖRÜŞTÜK”

Karaağaç’ta yapılması planlanan lise için de görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirbağ “Karaağaç’taki lisemizin 2013 yılında gündeme alınacağı sözünü aldık. Şuan lise ile ilgili bir aksilik yok ve Şubat ayı içersinde de projesinin açıklanmasını bekliyoruz. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubemiz ilçede RAM merkezi kurulması için imza kampanyası düzenlemişti. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Genel Müdürü ile görüşmeler yapıldı. Kendileri bize olumlu cevaplar vererek, ihtiyaç doğrultusunda araştırma yapacaklarını söyledi. Çerkezköy’de Rehberlik Araştırma Merkezi açıldığı takdirde bu merkez Çerkezköy, Saray, Kapaklı’nın da aralarında bulunduğu 250 bin nüfusa hizmet etmiş olacak” dedi.
 

“HASTANE KONUSUNDA RİCADA BULUNDUK”

Gerçekleştirdikleri Ankara temaslarında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin son durumunu da görüştüklerini söyleyen Demirbağ “Durumun ciddiyetini Milletvekilimiz T.Ziyaettin Akbulut ile Bakanlığı ziyaret ederek ifade ettik. Hastanenin yapılması konusunda aksamalar olmaması yönünde ricada bulunduk. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde doktor sıkıntısı bulunduğunu ve eksik personel ile vatandaşlara hizmet verildiğini söyledik. Merkezin Çorlu’ya bağlanması yönünde sıkıntımızı dile getirdik. Hastane birlik başkanları ile bir çalışma yapıp kendi başına Çerkezköy’e ait bağımsız olması yada Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne bağlanması konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.
 

“ONU SÖYLEMİŞSE ÇOK YAZIK”

Basın mensuplarının Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun kendisine yönelik sarf ettiği ifadeleri hatırlatması üzerine gülerek cevap veren Demirbağ  “Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı Ankara’ya benim götürdüğüme Mustafa Ordu bile inanmamıştır. Eğer onu inanarak söylemişse çok yazık” dedi.
 

TAMAMEN TESADÜF

Ankara’ya gerçekleştirdikleri iki günlük temaslara partililer ile katıldıklarını söyleyen Demirbağ “Grup toplantısından çıktıktan sonra şeref kapısının yanında illerden katılanlar Başbakanla fotoğraf çektirip konuşmak için bekliyorlar. Başbakanımız o şeref kapısında ilden üç kişi bile olsa onlarla birlikte sohbet edip, fotoğraf çektiriyor. Biz de Başbakanımızı bekliyorduk. O sırada partili arkadaşım İrfan Mandalı’yı gösterdi. Bu esnada partililer olarak bu durumu hayretle karşıladık. İrfan Mandalı’nın orada bulunması tamamen tesadüftür. O esnada Başbakanın yer aldığı kareye herkes girebilir ve orada bulunan Kapaklı Belediye Başkanı  İrfan Mandalı’ya da o fotoğraf karesinden çık diyemeyiz” şeklinde konuştu. 
 

“BEN SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

İrfan Mandalı’nın Ankara’ya gidişinden haberi olmadığını söyleyen Demirbağ “O sırada milletvekillerimiz ve il başkanımız İrfan Mandalı’yı sen mi getirdin diye bana sordular. Oraya İrfan Mandalı’nın katılmaması gerekiyordu. Biz orada teşkilat olarak fotoğraf çektirdik. Gelip orada bize sığınması ve sokulması yanlıştır. Onu oradan kovmamız mümkün değildi. Ben ‘İrfan Mandalı'nın AK Parti kapısından içeri giremez’ sözümün arkasındayım. Mustafa Ordu ne derse desin. Benim onu oraya götürmeyeceğimi çok iyi biliyor. Herkesin fikri neyse zikri de öyledir” dedi.
 
 

 Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10