Diktatör, yasak getirenlerdir!

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından ‘Atatürk’ü Anlamak’ konulu program düzenlendi. Programda konuşan CHP Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhan Cihaner iktidarın uygulamalarını ele

Çerkezköy 16.11.2012 18:50:00 0
Diktatör, yasak getirenlerdir!

 Çerkezköy Haber - CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından önceki akşam saat 19.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Atatürk’ü Anlamak” konulu program düzenlendi.

 

DEMOKRASİ İLE BAĞDAŞTIRILAMAZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, iktidarın Cumhuriyetin temel ilkelerini ortadan kaldırmayı amaçladığını öne sürerek “İktidar, bugüne kadar insanımıza yapması gereken hizmetler yerine, milli birlik ve beraberliğimizin temel taşları olan, Milli Bayramlarımızı ve Türk büyüklerimizi anma programlarımızı, Türk Milletinin hayatından silip atmak istemektedir. 89 yıldır Türk Milletinin Cumhuriyet’in fazilet olduğunu idrak ederek,  bayram neşesi içinde icra ettiği Milli Bayramımızın kutlanması engellenmiştir. Direnenlerin yerlerde sürüklendiği bir 29 Ekim yaşadık. Yapılanlar, demokrasi ile bağdaştırılamaz” dedi.
 

SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ

Hükümetin, her engeline karşı bir ve bütün olarak Cumhuriyetin, sonsuza kadar yaşatılacağını ifade eden Dönmez,  “Bizlere miras bırakılan Cumhuriyetin korunup yaşatılması bakımından, hiçbir şekilde yasaklara boyun eğmeyeceğiz. Hükümet, milletimizin iradesine, özgürlüğüne ve milli değerlerine karşı takınmış olduğu tavrı değiştirmek zorundadır. Bir taraftan diktatörlerin icraatları Başbakan tarafından eleştirilirken, diğer taraftan kendisi, diktatörler gibi davranarak milletimize akla gelmedik sıkıntılar yaşatmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu müddetçe Cumhuriyet, Atatürk ilke ve inkılâpları da var olacaktır. Bu varlığın teminatı, esnafımız, çiftçimiz, öğrencimiz, köylümüz, öğretim görevlilerimiz, askerimiz, polisimiz ve siz değerli partililerimizdir. Cumhuriyet bir kesimin, bir görüşün ya da bir bölgenin milli değeri değildir. Cumhuriyet milletimizin benimseyip özümsediği, medeniyet ve çağdaş olabilmenin vazgeçilmez unsurudur” dedi.
 

BİLİME ÖNEM VERENDİ

CHP İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk de Atatürk’ü anmak yerine anlamanın çok daha doğru olacağını ifade ederek “Atatürk’ü, ölümünün 74. yıl dönümünde bir kez daha anıyoruz. Onu anmanın değil, anlamanın çok daha doğru olacağını düşündük.  Ona olan sonsuz sevgi ve saygımızı yinelerken, onun yaptıklarını değerlendirip, öğretisini anlayıp, amaç ve hedefinin ne olduğunu ve neler yapmak istediğini ve neler yaptığını kavramaya çalışmaktır önemli olan.  Atatürk ülke sorunlarını çözerken daima aklın ve bilimin gereklerine göre hareket etmiştir. Atatürk’ün ülkemizin bu günlerdeki durumunu özetleyen şu tümcesinin önemini vurgulamalıyız. “Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar” Bu söz aslında milletimizin bütün fertlerinin, ilke olarak kabul etmesi gereken bir sözdür” dedi.
 

BU PLANI BOZMALIYIZ

Programda konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık da, Atatürk’ü anlamanın, onun ilke ve inkılâplarını yaşamakla mümkün olabileceğini belirterek “89 yıl önce tarihe mal olmuş Türk büyüklerimiz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu yönetim biçimi olan Cumhuriyet’in, AK Parti tarafından tarihimizin sayfaları arasından kaldırılması amaçlanmaktadır. Milletimize ikram edilmiş olan bu değerler unutturulmaya, yok edilmeye çalışılmaktadır. Hükümet tarafından uygulanmakta olan bu planı bozmak mecburiyetindeyiz. Her Türk insanının bunu bir vecibe olarak telakki etmesi gerekir. AK Parti, bu yıl önce 10 Kasım Atatürk’ü anma programlarında yasaklar getirdi, daha sonra bu yasaklarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile sürdürdü. Bunu yaparken de devletimizin değişik birimlerinde görev yapan insanımızı kullanmıştır. Yani insanımızı yoktan bir sebeple karşı karşıya getirmiştir” diye konuştu.
 

CUMHURİYETİ ORTADAN KALDIRMA HAZIRLIKLARIDIR

Milli bayramlarda yapılmak istenenin atalarımızı yad etmek olduğunu ifade eden Recep Palabıyık “Ortada suç yok, suçlu da yok. Devletimizin birlik ve beraberliğini zafiyete uğratmayı amaçlayan bir eylem de söz konusu değil. Bunu birlik ve beraberliği bozmaya çalışan gereksiz yasaklar koymakla, AK Parti’nin bizzat kendisi yapmak istemektedir.  Trakya bölgemizde bulunan il ve ilçelerimizin kurtuluş günlerine dair hükümet tarafından getirilen yasaklar nedeniyle kutlamalar yapılmamıştır. Bütün bu yasaklar bize emanet edilmiş olan Cumhuriyeti yok edip, ortadan kaldırmanın hazırlıklarıdır. Bütün bunlara rağmen, Cumhuriyete gönül vermiş herkes, Atatürk ilke ve inkılâplarını yaşatabilmek için elinden gelen her şeyi yapmak zorundadır. Bu sağlandığı takdirde, kişi Atatürkçü olduğunu söyleyebilir” dedi.
 

ÇAĞDAŞ DÜNYANIN MİMARI

Program CHP Parti Meclis Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in konuşması ile devam etti. AK Parti Hükümetinin,  bütün yasaklamalarına rağmen, halkın gereken cevacı verdiğini söyleyen Yüceer “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle birlikte yeni bir dünya nizamı insanımıza sunulmuştur. Bu yenidünya nizamının adı cumhuriyetti. Cumhuriyet yönetimi ile 600 yıllık kulluk düzenine Atatürk ve diğer Türk büyüklerimiz son vererek, bu günkü çağdaş yönetim şekli benimsenmiştir” diye konuştu.
 

KALDIRILMASINA KAPI ARALANIYOR

Bugün,  AK Parti Hükümeti tarafından yasaklanan milli bayramların hangi zor şartlar altında verilmiş mücadeleler sonucunda bayram ilan edildiğini AK Parti iktidarının bilmediğini iddia eden CHP Parti Meclis Üyesi Yüceer “Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınıp, insan hak ve özgürlüklerini getiren, Cumhuriyet yönetimi, 89 yıl sonra ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğüne getirilen yasaklarla tahrip edilmekte ve kaldırılmasına kapı aralanmaktadır” dedi.
 

MUHALİF SESLER SUSTURULDU

Hapishanelerin suçsuz insanlarla doldurulduğunu iddia eden Yüceer “Hapishanelerimiz artık vatanını seven, Cumhuriyete sahip çıkan, Atatürkçülüğü benimsemiş insanlarımızla doldurulmuştur. Bunlar sadece Mustafa Kemal’in ilkelerine sahip çıktıkları için hapishaneye gönderilen vatandaşlarımızdır, öğrencilerimizdir, öğretmenlerimizdir, bilim adamlarımız, düşünürlerimiz ve gazetecilerimizdir. Hukuk ve yargının kişilere özel muameleleri, bu insanlarımızın gür seslerini susturmuştur. En zayıf muhalif sesler bile susturulmuştur” ifadesini kullandı.
 

DİKTATÖR DEĞİL DEHAYDI

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de, hükümetin uygulamalarını eleştirerek, AK Parti’nin Cumhuriyet rejimini ortadan kaldırmak istediğini öne sürdü. Şuana kadar Atatürk’ün olduğu gibi anlatılmadığını, birilerinin kafasında oluşturmuş olduğu birkaç yönü ile millete anlatıldığını belirten Cihaner “Bu yönler de öyle iyi niyetle halkımıza anlatılmamıştır. Atatürk’ün diktatör olduğuna varıncaya kadar karalamalar içeren ifadeler var. Aydınlanmaya, bilime, tekniğe, çağdaşlığa, insan hak ve özgürlüklerine dayalı bir rejimin kurucusu için bu yakıştırmalar yapılıyor” ifadesini kullandı.
 

HALK DESTEKLİ  KOMUTANDI

Halkın desteklediği insanların diktatör olamayacağını vurgulayan Cihaner “Ülkemiz zor zamanlardan geçmektedir. İnsana, insanca yaşamayı sağlayan bir rejimi getiren mi, yoksa bu hak ve özgürlükleri kaldırmaya çalışanlar mı diktatördür?  AK Parti her geçen gün yasakların dozunu ve kapsamını genişletmekle diktatörlüğü kendisi gerçekleştirmektedir” dedi.
 

EMEPERYALİSTLERİN MAŞASI HALİNE GETİRİLDİ

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Cihaner, Suriye’de yaşananların insanlık dramı olduğunu ifade ederek  “Hükümetin dış politikası tam bir fiyaskodur. Suriye’de yaşananlar nedeni ile ortaya tepkiler konmamaktadır. Irak, bir başka kanayan yara olarak dünya tarihinde yerini almış durumdadır. Bir milyon insanın öldüğü Irak’ta, bir o kadar da insana tecavüz edilmiştir.  Orta Doğu’da belirleyici güç olması gereken Türkiye, ne acıdır ki emperyalistlerin maşası haline getirilmiştir. Bu da ancak AK Parti iktidarı sayesinde gerçekleştirilecek bir rüya idi” şeklinde konuştu.
 

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Şiirlerle Atatürk’ün anlatılması ve Bursa Nutku’nun okunmasının ardından program, Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirilmesiyle son buldu.
 

KATILIM YOĞUNDU

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen “Atatürk’ü Anlamak” programına CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gürkan Kesim, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, CHP Karaağaç Belde Başkanı Metin Kantarkıran, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10