Değerleriyle dünden bugüne Çerkezköy

Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın tarih ve kültürel etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Değerleriyle Dünden Bu Güne Çerkezköy’ projesi, 6 aylık çalışmanın ardından tamamlandÄ

Çerkezköy 18.11.2012 15:07:00 0
Değerleriyle dünden bugüne Çerkezköy
TARİHİMİZDEKİ YERİ
Belediye tarafından hazırlatılan “Değerleriyle Dünden Bugüne Çerkezköy” CD’sinde “Çanakkale Savaşlarına Çerkezköy’den Katılanlar”, “Trakya Manevraları ve Atatürk”, “Kore Savaşı”, “Kıbrıs Barış Harekâtına Katılanlar” başlıkları altında Çerkezköy’ün Milli tarihimizin oluşmasında yapılmış olan savaşlara etkisi anlatılıyor.
 

4 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’nin sorumluluğunda gerçekleştirilen belgesel çalışmasının ekip koordinatörlüğü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Müdürü Mustafa Türk tarafından yapıldı. Kurgusunun Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Müzik Öğretmeni Ümit Akagündüz tarafından yapılan çalışmanın senaryosu ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Öğretmeni Nevzat Böğüş tarafından yazıldı. 4 bölümden oluşan 58 dakikalık belgeselin seslendirmesini ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Öğretmeni Fikret Puza yaptı.
 

AMAÇ ÇERKEZKÖY’ÜN DEĞERLERİNİ HATIRLATMAK

Anadolu coğrafyasının, var olduğu günden beri birçok mücadeleye tanıklık ettiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu çalışma ile yakın tarihte bu topraklar üzerinde verilen mücadelelerin Çerkezköy penceresinden aktarıldığını söyledi. Bu çalışma ile, tüm Çerkezköy halkının mezalim karşısında vermiş oldukları mücadeleleri içermektedir. Çerkezköy’ün kuruluşundan bugününe gelinceye dek geçirdiği sosyo-ekonomik ve kültürel değişimle beraber göstererek, Çerkezköy’ün değerlerini hatırlatmak olduğunu söyleyen Ertem, çalışmada ele alınan konuların dönemin tanıklarının ağzından röportajlarla desteklenen belgesel çalışmasının tanıtımının 20 Kasım Salı günü saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirileceğini ifade ederek, proje tanıtım toplantısına tüm Çerkezköylüleri davet etti.
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10