Şehidimiz rahmetle yâd edildi

10 Kasım’da Siirt’te helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen ve geçtiğimiz hafta pazartesi günü on binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan Şehit Jandarma Uzman çavuş Dinçer Ersoy iÃ

Çerkezköy 18.11.2012 15:07:00 0
Şehidimiz rahmetle yâd edildi
MEVLİT OKUTULDU
Cumartesi günü, öğle namazı sonrasında, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi binasında okutulan Mevlidi Şerife, Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe,  Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un babası Mustafa Ersoy, Abileri Devrim Ersoy ve Dursun Ersoy ile şoför ve otomobilciler odası üyeleri katıldı.
 

MANEVİ ANNEMİZ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un, ruhuna Ku-ran ı Kerim ve Mevlidi Şerif okutan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy Şehidimiz Jandarma Çavuş Dinçer Ersoy’u hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ederek “Şehidimizin annesi Hatun Ersoy, bizim odamızın bir üyesidir. Hatun Ersoy’u biz manevi anne olarak kabullendik. Yönetim Kurulumuz, Hatun Ersoy’dan aidat almamak için bir karar almayı planladı. Bu maddi bir destek olarak değerlendirilmemelidir. Sadece üyemiz ve anne olarak kabullendiğimiz birine böyle bir jest yapmayı planladık” dedi.
 

DERECELERİ VARDIR

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy için okutulan mevlit öncesinde konuşma yapan İlçe Müftüsü Bayram Şahin de, şehitliğin derecelerinin olduğuna dikkat çekerek “Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde ‘Allah Yolunda ölenlere öldü demeyiniz. Onlar Allah katında, yaşayanlardır’ buyurmaktadır. Vatanın müdafaası için, hiç çekinmeden canını feda eden insanlarımızın, her iki âlemde de ulaşılmaz makamlarda olacaklarına dair değişik hadisler vardır. Vatanımızın müdafaası, birlik ve beraberliğimizin teminatı için değişik görevler icra ederken Hakkın rahmetine göç edenlere şehit derken, yaralanıp geri dönenlere, de gazi unvanı verilmektedir” dedi.
 

HER ÖLENE ŞEHİT DENİLMEZ

Vatan müdafaasında her ölen için de şehit denilemeyeceğini ifade eden Şahin “İnsanın, iman esaslarına iman etmesi gerekmektedir. İnanmadığı ve hatta şirk ve küfür içerisinde bulunduğu takdirde, o kişi için şehit düştü denilemez. Bir de savaşa ve çatışmaya sadece birileri görsün ve takdir etsin diye gidenler vardır. Bunlara da şehit denemez. Bunlara kıyamet gününde Allah Teala ‘Siz gösteriş için şehit düştünüz ve görünmek istediğiniz kişiler sizi gördüler. Benim sizi görmeme gerek kalmadı’ buyuracaktır” dedi.
 

ŞEHİT OLMAK İSTERDİ

Enkaz altında kalarak ölen insanlar ve doğum yaparken ölen kadınların da şehitlik makamında olacağını ifade eden Şahin “Bir de iman etmiş ve yapmış olduğu görevin idraki içerisinde olarak çatışma, kaza ve diğer sebepler nedeni ile ölmüş olanlar, şehit olarak kıyamet gününde dirileceklerdir. İşte Dinçer Ersoy kardeşimiz gibi. Onların, o derece büyük mertebeleri vardır ki, Peygamber Efendimiz bile, bir hadis şeriflerinde şehitler için şöyle buyurmaktadır. ‘Ben, Rabbimden şehit olmayı, sonra dirilip tekrar şehit olmayı, tekrar tekrar şehit olup tekrar tekrar dirilmeyi isterdim, buyurduğunu söylemiştir” ifadesini kullandı.
 

CENNETE RAĞMEN

Cenneti görüp de, dünyaya dönmek isteyen insan olmayacağını ifade eden Şahin “Şehitlik makamı o kadar büyük bir makamdır ki, cenneti görmüş hiçbir insan oradan bir saniye bile olsun ayrılmayı istemez. Ama şehitlik mertebesine ulaşmış bir insan şehitliğin lezzetini defalarca tatmak ister. Bu Allah’ın, sadece şehitlere vermiş olduğu bir derecedir. Öyle bir derece ki, Peygamber Efendimiz bile şehit düşüp sonra da dirilmeyi daha sonra tekrar şehit olmayı dilemektedir” dedi.
 

GERÇEK MANADA ŞEHİTTİR

Şehitlerin kıyamette,  elbiseleri ve üzerlerindeki mis gibi kokan kan ile imrenilen kişiler olacağını ifade eden Şahin “Böylesi bir makama uğurladığımız Dinçer Ersoy kardeşimiz son şehidimiz değildir. Hazreti Sümeyye ve Hazreti Hamza son şehitlerimiz olmadıkları gibi, Dinçer de son şehidimiz olmayacaktır. Vatan müdafaası söz konusu olunca her insanımız şehit olabilmenin uğraşı içerinde olacaktır. Adı ne olursa olsun ister eğitim, ister çatışma, isterse kaza, vatan için gerçekleşen ölümler sonucunda, kişi şehitlik mertebesine ulaşır” diye konuştu.
 

SABRI CELİL DİLİYORUM

Tarihin hangi dönemi olursa olsun, şehit düşmüş herkese Allah’tan rahmet dileyen Müftü Bayram Şahin “Aramızdan, geçen hafta ayrılarak, makamların en güzeline ulaşan Dinçer kardeşimizin ruhu şad, makamı cennet olsun. Geride kalan aile efradı babasına, anasına, kardeş ve yakınlarına, Allah’tan sabrı celil temenni ediyorum” dedi. Çerkezköy Müftüsü Bayram Şahin’in konuşmasından sonra Erkaynak Camii İmamı İlhan İlke, Müezzini Eyüp Öztemir ve Osmanlı Camii İmamı İdris Akkaya tarafından Dincer Ersoyun ruhuna izafeten Kuranı Kerim okundu.
 
 

Haber / Asim YAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10