Dere yatağındaki evler boşaltılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Bağlık Mahallesi’ndeki dere boyunda 65 ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki dere boyunca 39 olmak üzere dere yataklarındaki toplam 104 imarsız evin yıkılacağı

Çerkezköy 18.11.2012 15:08:00 0
Dere yatağındaki evler boşaltılacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy’de son yaşanan sel felaketinin yaşanmasının ardından dere ıslahı ile çalışmalar hızlandırıldı.

 

KÖPRÜLER YENİDEN YAPILACAK

Eski köprülerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Başkan Ertem, Trafiğin önündeki ve Halk Eğitimi Merkezi’ne giden yerdeki köprülerin genişliği ve yüksekliğinde sıkıntılar oldu. DSİ bu köprüleri yıkıp kendisi yeniden yapacak” dedi.
 

KÖPRÜ YÜKSELTİLECEK

Belediye tarafından yapılan köprülerde bir sıkıntı olmadığını belirten Ertem “Fatih Camii’nin yanındaki köprünün biraz daha yükseltilmesi gerektiği tespit edildi. Bu köprünün kirişleri yükseltilecek. Onun dışındaki köprülerde herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.
 

İHALE VE ÇALIŞMALARI DSİ YAPACAK

Dere içinde beton kesiti yapılacağını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu kesit, dere taştığı zaman taşıyacak genişlikte olacak. Çevresi yeşillendirilecek ve ağaçlandırılacak” dedi. Devlet Su İşleri tarafından ihalesinin yılsonuna kadar yapılacağını söyleyen Ertem, 2013 yılında da çalışmalara başlanmasının hedeflendiğini belirtti.
 

104 EV BOŞALTILACAK

Dere yatağındaki evlerin akıbeti ile ilgili de bilgi veren Ertem, geçtiğimiz yıl yaptıkları tespitlerde, Yıldırım Beyazıt Mahallesi ve Bağlık Mahallesi’nde dere yatağında bulunan evlerin tespitleri yaptıklarını belirterek “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 39, Bağlık Mahallesi’nde de 69 evin dere yatağında olduğunu tespit ettik. Bu evler tapulu evler de değil. Toplam 104 ev boşaltılacak” dedi.
 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10