Vatandaşın gündemi ekonomik kriz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, son günlerde çeşitli konuların gündemde olduğunu ancak vatandaşın gerçek gündeminde ekonominin olduğunu, ekonomi ile

Tekirdağ 19.11.2012 16:36:00 0
Vatandaşın gündemi ekonomik kriz

 Çerkezköy Haber - CHP Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından Belediye Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde yapılan Danışma Toplantısı’na, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile çok sayıda partili katıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, son günlerde değişik gündemler olmasına rağmen vatandaşın gündeminde ekonomik krizin olduğunu belirterek “Bugün, dönüp baktığınızda vatandaşın borcu artmış.Özel sektörün kobilerin borçları arttığından borçlarını ödemekte zorlanıyorlar.Ama buna karşılık dönüp hükümet bambaşka bir kavga içinde görünüyor. Vatandaşın borcunu harcını ödemeyi kolaylaştırma önlemlerini almak yerine hükümetin gündeminde şuanda başbakanın Cumhurbaşkanı veya başkan olma hayali var. O hayal çerçevesinde sürekli yaptığı konuşmalarla ülkeyi bölüyor. Bakanlara dönüp bakıyorsunuz tabi bunların bir kısmı genç yaşlarına rağmen bundan sonraki dönemde görev süreleri dolduğu için görev almayacak olan arkadaşlar. Bunlar da büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Bu çerçevede de artık AK Parti Türkiye’nin derdine derman olacak politikaları üretmekte zorlanıyor. Son dönemler kredi değerlendirme kuruluşu Ficht not artırımı var. Not artırımı ile ilgili olarak baktığımızda diğer kredilendirme kuruluşları ciddi eleştiriler getirmektedirler. Bunun not artırımı tekniğine uymadığını belirtmektedirler. Hatta Ficht kendisi de bu notu artırırken Türkiye’nin aslında bu notu alan ülkeler kadar istikrarlı bir ekonomi olmayacağını bilincinde olduğunu cari açığın düzeleceğini beklentisi ile bu notu artırdığını söylüyor. Aynı zamanda rapora baktığınızda Suriye’ye müdahale etme notunu düşürürüm Türkiye’nin dış politikasına sınır getiren düzenlemeler var. Türkiye yüksek cari açığı olan bir ülke. Dışarıdan sıcak para ile ekonomisini döndürmeye çalışan bir ülke. Bu duruma düştüğünüz zaman herkes size o sıcak paraya ihtiyaç nedeniyle ayar vermeye başlar. Bu da yetmez o sıcak paraya yüksek faizle alırsınız. Örnek vermek gerekirse Londra da sene başında bir kişi bir milyon doları yatıran bir yılın sonunda bir milyon dört yüz altmış bin doları alıp gitmektedir. Bu faiz kimden çıkıyor başbakanlığın önünde borcunu ödeyemeyen ve kendisini yakmak isteyen vatandaş ne çabuk unutuldu. Dolayısıyla ekonominin yanında bir işsizlik artmaktadır. Vatandaş iş bulmakta zorlanıyor” dedi.

 

KİMSENİN ÖLMESİNİ İSTEMEYİZ

Barış ve Demokrasi Partisi’nin açlık grevi ile ilgili olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, bu ülkede insanların ölmesini istemediklerini belirterek “Biz bu ülkede insanlarını ölmesini istemiyoruz. Ama açlık grevleri ile siyaset birbirleriyle hiç bağdaşmayan şeylerdir. Açlık grevi yaparak siyaset yapılmaz. Gelirsin fikirlerini kabul ettirebiliyorsan mücadeleni yaparsın fikirlerini kabul ettirmeye uğraşırsın. İnsanların bedenlerini açlığa, ölüme yatırmak suretiyle bir takım kazanımlar elde etmeye çalışmak bence siyasetin doğasında olan şeyler değildir. Ayrıca bu insanların bu eylem nedeniyle yaşamlarını kaybetmemelerini sağlamak da devletin görevidir. Çünkü hapishanedeki insanlar devlete emanettir” dedi.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10