Hayırseverlere engel olunmamalı

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 12-18 Kasım Diyabet ve Obezite Haftası dolayısıyla dün saat 10.30’da İlçe Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nurcihan Başkent’i ziyaret etti.

Çerkezköy 21.11.2012 20:49:00 0
Hayırseverlere engel olunmamalı
BİRÇOK YENİLİĞE İMZA ATILDI
AK Parti hükümetinin sağlık alanında devrim sayılabilecek çalışmalara imza attığını ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Hükümetimiz göreve geldiği günden bugüne sağlık sektöründe sürekli iyileşme ve geliştirme politikası izlemiştir. Yapılan çoğu çalışma Avrupa ülkelerine de örnek olmuştur. Bundan sonraki süreçte de bu tarz çalışmaların devamının geleceğinden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
 

BU BİR EKİP İŞİDİR

Türkiye’nin sağlık alanında gözle görülür bir iyileşme kaydettiğini belirten Dr. Nurcihan Başkent ise, “Aslında bu bir ekip işidir. Hükümet politikalarıyla birlikte, sağlık sektöründeki en alt kademeden en üst kademeye herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesi ile bugünlere gelinmiştir” ifadelerini kullandı. 
 

HAREKET ALANIMIZ KISITLANDI

Bölgeye yeni taşınan vatandaşların ilk olarak muhtarlıklara giderek kayıtlarını yaptırmaları ve akabinde de aile hekimlerini öğrenmelerinin önemine değinen Başkent, “Obezite hastalığı çağımızın en güncel sorunlarından biri haline geldi. Çünkü insanların hareket alanı kısıtlandı. Her yere araçlarla gidilir oldu. Merdiven yerine asansörler kullanılmakta. Tüm bunlar obeziteyi tetikleyen unsurlardır” dedi.
 

ÇOCUKLARDA DA GÖRÜLÜR OLDU

Obeziteye bağlı diyabet hastalığının da yaygınlaşmaya başladığına dikkat çeken Dr. Başkent, “Son yıllarda çocuklarda ve ergenlerde de bu hastalığa rastlanır oldu. Obezite ve diyabet birbirine bağlı hastalıklardır. Diyabet hastalığına karşı uyanık olunmalı. Diyabet hastaları da hastanelere giderek diyabet hastalığı ile nasıl yaşanılacağını nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmelidir” diye konuştu.
 

POSALI YİYECEKLER TERCİH EDİLMELİ

Obezite ve diyabet hastalıklarından korunmak için insanların posalı sebze ve meyve tüketmeleri gerektiğini ifade eden Nurcihan Başkent, “Bazı anneler meyvelerin suyunu sıkıp çocuklarına içirmenin daha faydalı olacağını düşünüyor. Bu çok yanlış bir düşüncedir. Elma, armut gibi meyveler kabukları ile yenildiğinde daha faydalı olur. Ayrıca akşam saatlerine kadar koşuşturmadan dolayı yemek yemeye fırsat bulamayan vatandaşların akşam saatinden sonra yemeği fazla kaçırarak evde hareketsiz durmaları da obeziteye yol açan etkenlerden birisidir” dedi.  
 

ENGELLİLER BİZİM ORTAK DEĞERLERİMİZDİR

Diyabet ve Obezite Haftası dolayısıyla Dr. Nurcihan Başkent’i ziyaret eden AK Parti heyeti daha sonra Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ne giderek okulun son durumu hakkında bilgi aldı. Çerkezköy’e engelli çocuklar için güzel bir okul kazandırmaları dolayısıyla Serkan-Müjgan Karagöz çiftine teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Engelliler, yalnızca ailelerinin değil, hepimizin ortak değerleridir. Onların hayatlarını kolaylaştırmak adına elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız” dedi. 
 

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Okulu yapıp bir kenara çekilmediklerini belirten Serkan Karagöz de, “Henüz işimizin bittiğini düşünmüyoruz. Daha yapacak çok işimiz var” dedi. Önceki gün öğlen yemeği saatinde okula girdiğinde çocukların bağırışlarını duyduğunu belirten Karagöz, “Onların o seslerini duyduğum an farklı bir mutluluk yaşadım” diye konuştu.   
 

YENİ OKUL İÇİN YER İSTİYORUZ

“Biz devletimizi ve bayrağımızı seviyoruz” diyen Serkan Karagöz, ilçede yeni bir anaokulu yapmak için belediyeden yer talebinde bulunduklarını belirtti. Daha önce okul alanı için bir arsanın belirlendiğini ifade eden Karagöz, “İl Özel İdaresi’nden bir heyet geldi ve zeminin müsait olmadığını, 2 kat bodrum yapıldıktan sonra inşaata başlanılabileceğini söyledi. Ben de kendilerine siz bu iki kat bodrumu atın, ben de üstüne 2 katlı tam donanımlı bir okul yapayım dedim. Bütçelerinin olmadığını belirterek bu teklifimi kabul etmediler. Şimdi belediyeden okul için yeni bir yer bekliyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e de teşekkür eden Serkan Karagöz, “Başkanımız engelliler okulumuzun yerini adeta yoktan var etti. Anaokulu yeri için de elinden geleni yaptı fakat olmadı” diye konuştu.
 

ÇERKEZKÖY’ÜN KAPASİTESİ BELLİ

Engelli öğrenciler bakımından Çerkezköy’ün kapasitesinin belli olduğunu belirten Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Rızvan Öztürk, “Yeterli sayıda öğrenci var. Fakat yönetmelikte değişiklik yapıldı. İş okulu olarak hizmet vermesi planlanan okulumuzun, ağır engellilere eğitim vermesi yönünde karara varıldı. Okulumuz İş Okulu olarak hizmet vermek için hazır. Bu yönde bir karar çıkması için yazışmalar sürüyor. Bu sayede daha fazla engelli öğrenciye hizmet verebileceğiz” dedi. 
 

HENÜZ BİR NETİCEYE VARAMADIK

Okulun temelinin atıldığı gün hafif engelli çocuklar için ilköğretim ve iş okulu eğitimi verilmesi yönünde karar alındığını anımsatan Müjgan Karagöz de, “Ağustos 2012’de Tekirdağ’dan gelen yetkililer, yaptıkları incelemelerin ardından okulun ağır engellilere hizmet vermesi gerektiği yönünde rapor tuttu” dedi. O günden beri Ankara ile gerekli yazışmaları sürdürdüklerini belirten Karagöz, henüz bir neticeye ulaşamadıklarını ifade etti.  
 

AĞIR ENGELLİLER DE HAFİF ENGELLİLER DE EĞİTİM GÖREBİLİR

Müjgan Karagöz “Biz okulumuzda ağır engelliler eğitim görmesin demiyoruz. Hem ağır engellilerin hem de hafif engellilerin eğitim görebilmesi için yeterli olanakların bulunduğu bir okula sahibiz” dedi. AK Parti İlçe Teşkilatı’ndan Ankara ve Tekirdağ temaslarında kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Müjgan Karagöz, “Okulumuzda yasa gereği bir de hemşire bulunması gerekiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazımızı yazdık. Onlar da ile gerekli yazıyı yazdıklarını belirttiler. Aradan 10 gün geçti fakat hala bir hemşire görevlendirilmedi” dedi ve konu hakkında da AK Partililerden yardım talebinde bulundu.
 

AÇILIŞ İÇİN HAYRÜNNİSA GÜL’DEN HABER BEKLİYORUZ

Okulun resmi açılışı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’den haber beklediklerini ifade eden Müjgan Karagöz, “Hayrünnisa Gül ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyası ile engellilerin eğitime kazandırılması adına büyük bir projeye imza atmıştır. Kendisi bize okulun resmi açılışı için söz vermişti. Kendilerinden gelecek haber doğrultusunda resmi açılış için kesin tarihi belirleyeceğiz” dedi. 
 

DEVLET HAYIRSEVERLERİN ÖNÜNÜ AÇMALI

Hayırsever bir vatandaş olarak bir yere kadar adım atabildiklerini belirten Serkan-Müjgan Karagöz çifti, “Devlet hayırseverlerin önünü açarsa çok daha faydalı çalışmalara imza atılabilir. Ülke adına yapılacak hizmetlerde hayırseverlere engel olunmamalı” ifadelerini kullandı. AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a ziyaretlerde İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Seçkin, Selda Yeşil, Süleyman Bahçekapılı, Ahmet Galak, Handan Yıldız ve Enes Yeşil de eşlik etti.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10