En büyük düşman erozyon

Namık Kemal Üniversitesi Genç Tema Topluluğu tarafından, Erozyonla Mücadele Haftası dolayısıyla önceki gün NKÜ Piramit Salon’da konferans düzenlendi.

Tekirdağ 22.11.2012 17:46:00 0
En büyük düşman erozyon
BİTKİLENDİRMENİN EN BÜYÜK DÜŞMANI EROZYON
Konferans öncesinde konuşma yapan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, çevre sorunlarının hiç kimsenin yabancı kalamayacağı bir sorun olduğuna vurgu yaparak “İklim değişikliği hafife alınacak bir konu değildir. Bu sorunu sık sık hatırlatarak bireyleri bilinçlendirmeliyiz. Ağaç dikmenin yanı sıra dikilen ağaçları korumak da önemlidir” dedi. Bitkilendirmenin önemine dikkat çeken NKÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın, bitkilendirmenin en büyük düşmanı olan erozyonun etkilerini azaltmanın yollarını anlattı.
 

ERZOYONLA MÜCADELEDE YAPILMASI GEREKENLER

NKÜ Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Adiloğlu da “Bir Doğa Felaketi Olarak Erozyon” konulu sunum yaparak, erozyonla mücadelede yapılması gerekenler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Konferansın sonunda Prof. Dr. Murat Altın, Prof. Dr. Aydın Adiloğlu ve Mehmet Uzun’a üniversitenin logosunun yer aldığı tabak hediye edildi.
 

FİDAN DİKİLDİ

NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Altın, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Adiloğlu, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı konferansın ardından Merkez Derslikler Binası yanında fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.
 

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10