Sahil yolu, Karayollarının sorumluluğunda

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı ve Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı tarafından sarf edilen; “Sahil yolu ile ilgili olarak vatandaşlardan alınan şikayetler Ã

Tekirdağ 22.11.2012 17:47:00 0
Sahil yolu, Karayollarının sorumluluğunda
KARAYOLLARININ SORUMLULUĞUNDA
Kamu kurumlarının her yıl bütçesini yaparken görev, yetki ve sorumluluk alanları içerisinde kalan yatırım ve hizmetler için ödenek oluşturduğunu, görev, yetki ve sorumluluk alanlarında kalmayan yerlerde yatırım yapmak için ödenek tahsis edemeyeceğini ve bu işler için para harcayamayacağını ifade eden Dalgıç, “Sahil yolu olarak anılan yol, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görev yetki ve sorumluluk alanında kalıyor. Belediyemiz bütçesinden ödenek tahsis edilmesi ve bu yolun bakım onarımı için yatırım yapılması mümkün değil. Söz konusu yolun Belediyemiz sorumluluk alanında kalmış olması, habere konu yatırımın usulsüzce yapılmış olması sonucunu doğurur ki, bu sonuç ilgili kamu kurumu hakkında hukuki işlem başlatılmasına yol açar” dedi.
 

 ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI SÜRDÜRÜLÜYOR

Yolla ilgili şikayetlerin belediyeye de yapıldığını ve valilik bünyesinde yapılan toplantılarda, sorumlu kurumlara bu şikayetlerin belediye tarafından iletildiğini ifade eden Dalgıç, “Kentimiz son yıllarda hızla gelişmekte olup bu gelişmelere paralel olarak da hem alt yapıda hem de üst yapıda ciddi yatırımlar yapılmakta, Valiliğimiz bünyesinde düzenli olarak yapılan koordinasyon toplantılarında Belediyemiz ve diğer yatırımcı kuruluşlar tarafından bu çalışmalar eş zamanlı olarak planlanarak çalışmalar sürdürülmektedir. Diğer Kamu Kurumlarınca gerekli çalışmalar bitirilmeden üst yapının yapılması mümkün değildir. Ancak TREDAŞ, GAZDAŞ, TELEKOM gibi alt yapı yatırımcısı kuruluşların çalışmalarını tamamladığı alanlarda üst yapı süratli bir şekilde yapılmakta, halkımızın hizmetine sunulmaktadır” açıklamasını yaptı.
 

YAPILANLAR GÖRMEZLİKTEN GELİNEMEZ

Muratlı Caddesi Prestij Aksı yol yapım işinin, Tekirdağ için bir ilk olarak diğer yatırımcı kuruluşlarla koordinasyon kurularak tüm sorunlara çözüm getiren bir proje olarak tamamlandığını ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödüle layık görülmüş bir proje olduğunu ifade eden Dalgıç, “Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu güne kadar içme suyu isale hattı, yağmur suyu kanalları, dere ıslahları, Biyolojik arıtma tesisi projesi, tıbbi atık sterilizasyon tesisi, modern hayvan barınağı, yeşil alan ve rekreasyon alanları, yeni imar yollarının açılması, belediye konservatuarı, gençlik merkezi projesi, kültürel ve eğitime dönük çalışmalar ve saymakla bitmeyecek projelerimizle şehrimizi modernleştirmeye ve geleceğe hazırlamaya dönük çalışmalarımız görmezlikten gelinerek yok sayılması mümkün olmayan çalışmalardır” dedi.
 

Haber / Cihangir ARIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10