Sakatlar Derneği’nden Diş Sağlığı merkezlerine ziyaret

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri 21–27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla dün Çerkezköy Özel Trakya Dent Ağ?

Çerkezköy 23.11.2012 21:55:00 0
Sakatlar Derneği’nden Diş Sağlığı merkezlerine ziyaret
SIKINTILARIMIZ VAR
Ziyaretlere dün saat 13.30’da Çerkezköy Özel Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile başlayan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Sahibi ve Diş Hekimi Subaykan Pandar’ın Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutladı. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nın en iyi şekilde kutlanmasını dileyen Hayrettin Çetinkaya, “Engelli vatandaşlarımız 13 Ekim itibariyle devlet hastanelerinden aldıkları sevklerle özel hastanelerde işlemlerini gerçekleştiremeyecekler” dedi ve konu hakkında bilgi almak istedi.
 

DEVLET HASTANELERİ SEVK VERMİYOR

Özürlü hastaların 13 Ekim’den itibaren özel hastanelere sevkinin kaldırılması sonrasında büyük sıkıntılar çektiklerini ifade eden Özel Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Sahibi ve Diş Hekimi Subaykan Pandar, “Daha önce engelli vatandaşlarımız işlemleri için devlet hastanelerinden özel hastanelere sevk alabiliyorlardı. Hükümetimiz bu sistemi durdurdu. Bizler bu sorunun sevkle çözülemeyeceğini biliyoruz. Bu hizmetleri devlet hastanesi bünyesinde olan birimler kendisi verecek. Bunun içinde hizmet verecek doktorlar Ankara’da iki ay eğitim alacaklar. Biz, devlet ile özel hastanelerin el ele vererek bu sorunu çözmesinden yanayız” ifadelerini kullandı.
 

DOĞAN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKİNLİĞİNİ DE ZİYARET ETTİLER

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Sahibi ve Diş Hekimi Subaykan Pandar’ın Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutlayan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, günün anısına Pandar’a çiçek takdim etti. Çerkezköy Özel Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden ayrılan dernek üyeleri daha sonra Doğan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni ziyaret etti. Doğan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahibi Diş Hekimi Ayşe Doğan’ın şehir dışında olması nedeniyle dernek üyelerini Diş Hekimi Yeşim Bulat karşıladı. Yeşim Bulat’ın Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutlayan dernek üyeleri engellilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında diş hekimi ile fikir alışverişinde bulundu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10