Öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde vereceği konferansa alınmayan 20 öğrenci ile üniversitenin güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Bölgede Gündem 25.11.2012 14:41:00 0
Öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede

 Çerkezköy Haber - İstanbul'dan karayolu ile Edirne'ye gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, önce Edirne Valisi Hasan Duruer, ardından da Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Bakan Yardımcısı Koru, daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun verdiği talimatla kurulan Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği'nin açılışını yaptı.

 

ÜZERLERİ ARANARAK İÇERİ ALINDI

Açılışın ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde vereceği 'Türk dış politikası ve Dışişleri Bakanlığı'nda kariyer imkanı' konulu vereceği konferans öncesi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük'ü makamında ziyaret etti. Bu sırada konferansın verileceği salona öğrenciler, üzerleri aranarak içeri alınırken, öğrencilerin yanındaki pet su şişelerinin içeri alınmasına da izin verilmedi.
 

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR

Edirne'de Aralık ayında Büyükelçiler Konferansı için kente gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu protesto ederken, kendilerine müdahale eden 4 güvenlik görevlisini tartaklamaktan 30'ar bin lira para cezasına çarptırılan 3 öğrencinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 öğrenci, güvenlik görevlileri tarafından konferans salonuna alınmadı. Öğrenciler içeri girmeye çalışınca, giriş kapısının önünde zincir oluşturan güvenlik görevlilere ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Çıkan arbede sırasında bazı öğrenciler yere düştü. Üniversitenin güvenlik şefi de, bir öğrencinin ayağının altındaki paspası çekmesi nedeniyle yere düştü. Öğrenciler içeri giremeyince, kongre merkezi önünde oturma eylemi yaptı.
 

SALON BOŞ KALDI

Öğrenciler dışarıda eylem yaparken, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun konuşmacı olarak katıldığı 'Türk dış politikası ve Dışişleri Bakanlığı'nda kariyer imkanı' konulu konferansa öğrenciler ve öğretim görevlilere fazla ilgi göstermedi. Konferansı, 800 kişilik salonda yaklaşık 100 kişi izledi.
 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yaklaşık 1 saat süren konferansın ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, polis çemberinde Rektörlük kapısından dışarıya çıkarak üniversiteden ayrıldı. Daha sonra AK Parti Edirne İl Teşkilatını ziyaret eden Dışişleri Bakan yardımcısı Naci Koru, akşam yemeğinden sonra Edirne’den ayrıldı.
 

Haber / Gökhan TEKER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10