Koyun yetiştiricilerine Türkgeldi koyunu dağıtıldı

Tekirdağ’da koyunculuğun geliştirilmesi amacıyla yürütülen “Türkgeldi Irkı Damızlık Koyunculuk Projesi” kapsamında; projeye yeni dahil olacak işletmelerin başvuru talepleri değerlendirilerek, koyun

Tekirdağ 26.11.2012 18:47:00 0
Koyun yetiştiricilerine Türkgeldi koyunu dağıtıldı
4 İŞLETMEYE 134 KOYUN
Tekirdağ Merkez İlçe Karacakılavuz Beldesi’nden 1, Karahisarlı Köyü’nden 1, Malkara/Vakıfiğdemir Köyü’nden 1, Çorlu/Seymenli Köyü’nden 1 olmak üzere toplam 4 işletmeye 134 baş koyun dağıtımı gerçekleştirildi. Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, bu yüksek verimli ırkların sayısının artırılması gerektiğini ifade ederek “Böylece ilimiz tarımsal faaliyetleri içerisinde koyunculuğun önemli bir yere gelmesi sağlanmış olacaktır” dedi.
 

UYUM SAĞLAYAN BİR TİP

Kıt olan kaynakları en iyi değerlendirebilen koyunculukta, özellikle bölgeye yönelik et ve süt kabiliyetinin artırılması yönünde bazı bilimsel çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Soyak, “Yüzde 43,75 kıvırcık ve yüzde 56,25 doğu friz kanı taşıyan Türkgeldi koyun tipinin kıvırcık kanı taşıması nedeniyle bölgeyle iyi şekilde uyum sağlayan süt ve döl verimi yüksekliği nedeniyle bölge koyuncuları için önerilen bir tiptir. Türkgeldi tipi koyunların Tekirdağ’da yetiştiricilerinin damızlık ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olup, kuzu ve süt verimini artırmak isteyen yetiştiriciler, bu tipin koçlarını sürülerinde rahatlıkla kullanabilirler. Bunun için gerek koyunculuk projesi yürütülen sürülerinden, gerekse Tekirdağ Ziraat Fakültesindeki koyunculuk işletmesinden damızlık koç satın alabilirler” dedi. 

 

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10