Çerkezköy’de doğalgaz paniği

Çerkezköy Belediyesi Su ve kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin dün Öztrak Caddesi Köşem mevkisinde bulunan ana şebeke borusunda meydana gelen kaçağı tamir ettiği sırada kepçenin doğalgaz borusunu p

Çerkezköy 26.11.2012 18:53:00 0
Çerkezköy’de doğalgaz paniği

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Belediyesi’nin dün Öztrak Caddesi’nde yaptığı çalışmalar sırasından doğalgaz borusu patladı.

 

DOĞALGAZ BORUSU DELİNDİ

Meydana gelen su kaçağı Öztrak Caddesi’nde yapılacak olan çalışmalar nedeniyle 14.00-19.00 saatleri arasında kus kesintisi yaşanacağının duyurulmasının ardından su kaçağının giderilmesi için Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Öztrak caddesi Hacı Fahri Zümbül caddesi önünde çalışma başlattı. Yaklaşık bir aydır devam eden su kaçağını tamir etmeye çalışan ekiplerin, özel bir nedenden dolayı yüzeye yakın bulunan doğalgaz boru hattına kepçe ile zarar vermesi sonucu boruda doğalgaz sızıntısı meydana geldi.
 

PANİK VE KORKU YARATTI

Belediye ekipleri, durumu Gazdaş ekiplerine bildirirken, büyük bir gürültüyle çevreye yayılan doğalgaz, çevredeki vatandaşlar arasında korku ve panik yaşanmasına neden oldu. Olay yerine gelen Çerkezköy polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Gazdaş ekipleri, doğalgazı keserek, gaz kaçıran boruyu tamir için çalışma başlattı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Gökhan İnce ile Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
 

YÜZEYE YAKIN OLDUĞU İÇİN PROBLEM OLUŞTU

Ana şebeke hattında yaklaşık bir aydır su sızıntısının olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, “bu sızıntıyı kesmek adına boru üzerinde çalışma yaptıklarını ifade ederek “Belediye anonsu ile 14.00-19.00 saatleri arasında vatandaşlara su verilmeyeceğini söylemiştik. Contadan kaynaklanan su sızıntısını kesmek için ekiplerimizin yaptığı çalışma esnasında doğalgaz borusu delinerek patlama ile birlikte gaz kaçağı meydana geldi. Bu noktada özel bir durum olduğundan dolayı doğalgaz borusu yüzeye yakın olduğundan dolayı bu problem oluştu” bilgisini verdi.
 

TEDİRGİNLİK YARATTI

Gazdaş ekiplerinin zamanında müdahalesi ile büyük bir facia önlenirken, borunun patlaması ile birlikte açığa çıkan gazın sesi vatandaşlar arasında tedirginlik yarattı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de tedbir olarak Öztrak Caddesi’ni bir süre trafiğe kapattı. Yetkililer sorunun giderilmesinin ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne yeniden doğalgaz verileceğini ifade etti.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10