Romanların artık sıcak bir yuvası var

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Edirne Belediyesi'nin desteğiyle yapılan tek katlı evlerin anahtarları, çadırlarda yaşayan 12 Roman aileye teslim edildi.

Bölgede Gündem 27.11.2012 19:14:00 0
Romanların artık sıcak bir yuvası var

 Çerkezköy Haber - Edirne Valiliği'ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Abdurrahman Mahallesi'ndeki çadırda yaklaşık 2 yıldır kalan 12 Roman aileyi belirledi.

 

12 EV TAMAMLANDI

Edirne Belediye Başkanlığıda Yeniimaret Mahallesi'ndeki bir arsayı, çadırda kalan Romanlara ev yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kullanımına tahsis etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü de konut yapımı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 275 bin lira para gönderdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da kendi bütçesinden 36 bin 600 lira harcayarak, 53 metrekare olan 1 oda, 1 salon toplam 12 evi tamamladı.
 

CİDDİ ÇALIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Önceki gün düzenlenen anahtar teslim törenine Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Selman Demirci ve çok sayıda daire müdürü katıldı. Törende konuşan Vali Duruer, “Roman vatandaşlar toplumun en yoksul ve en fakir kesimi. Fakat bunun yanında son derece neşeli, mutlu, hayattan zevk almasını bilen bir kesim. Çocuklarının oyunlarını görünce onların ne kadar neşeli olduklarını görürüz. Roman vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Geldiğimden bu yana Roman dernekleriyle üç defa toplantı yaptım. Romanların topluma entegre olması konusunda ciddi bir çalışma içerisinde olacağız” diyerek her konuda onların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
 

GÖBEK ATARAK KUTLADILAR

Çadırdan modern konuta kavuştuklarını belirten ev sahibi Veli Özdemir, kendilerini çadırdan kurtaranlara teşekkür eti. Anahtarların teslim edilişinin ardından çocuklar dans gösterisi sundu, bazı Romanlar ise mutluluklarını göbek atarak gösterdi.
 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10