Ekranlarda 2 padişah istemiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, konferansa katılmak için geldiği Edirne'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili olan eleştirilerinin yanÄ

27.11.2012 19:16:00 0
Ekranlarda 2 padişah istemiyor

Çerkezköy Haber - CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Edirne Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen '1'nci Eğitim ve Kültür Festivali' kapsamında gerçekleştirilen konferansa katıldı. Konferanstan önce CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili eleştirileri ve gündemdeki konulara lişkin açıklamalarda bulundu.

 

2 PADİŞAH İSTEMİYOR

Dünyada televizyon dizilerle uğraşan ilk ve tek başbakanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savunan İnce “Başbakan bugünlerde Muhteşem Yüzyıl'a taktı. Madem ki Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediğiSelimiye'nin şehrindeyiz. Başbakan'a buradan bir cevap verelim. Birincisi ekranlarda iki padişah istemiyor. Tek padişah istiyor. 'Ben varım' diyor, 'Kanuni'ye ne gerek var' diyor. İkincisi, 'dizinin katli vaciptir' diye beyanlarda bulunuyor. Başbakan diyor ki 'Kanuni'nin 30 yılı at üstünde geçti'. Başbakan'a diyorum ki, Kanuni'nin ömrü haçlılarla uğraşmakla geçti. Haçlı seferleriyle mücadele etti. Senin gibi Büyük Orta Doğu Projesi Eşbaşkanı değildi. 'Kanuni'nin 30 yılı at sırtında geçti' diyorsun. Sen hayatında bir kere beygire bineyim dedin, onda da düştün. Yani Kanuni cihan padişahıydı, sen 'cihan'ın üstüne bindin ondan da düştün. Başbakan ikinci bir padişah istemiyor, herhalde reytingleri kıskanıyor. Herhalde dünyada televizyon dizilerle uğraşan ilk ve tek başbakan bizimkisidir” dedi.
 

TÜRKİYE KARANLIĞA DOĞRU GİDİYOR

Ergenekon davasında 44 gizli tanık olduğunu, Abdullah Öcalan'ın bunların arasında yer alıp almadığını bilmediklerini ifade eden İnce “Türkiye bir karanlığa doğru dolu dizgin gidiyor, bunu herkes görüyor. Bunu sadece laiklik anlamında tehlikeyle tanımlamak yanlış ve eksik olur. Geleceğimiz, laiklik, mirasımız, ülkenin güvenliği, çıkarları, arazileri her şeyimiz tehlikede. Güvenliğmiz tehlikede derken boşuna söylemiyorum. Bu ülkenin generalleri içerde, gemi kullanacak Amiralimiz yok bizim, hepsi hapiste. Türkiye'de Ergenekon davasında 44 gizli tanık var. Bunların içinde 14 yaşında çocuğa tecavüz eden de var, Şemdin Sakık da var. Belki de bunlardan bir tanesi Abdullah Öcalan, bunu bilmiyoruz. Yani Pkk'lı bir terörist gizli tanık, Genelkurmay Başkanı hapishanede tutuklu. Çocuklarımızın geleceğinden kaygı duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 

'ÖCALAN GENELKURMAY BAŞKANI OLSUN'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın silahlarını bırakan örgüt üyelerinin başka bir ülkeye gönderilebileceği söylemine de değinen Muharrem İnce “Başbakan çıkıp gelirlerse, ya da başka ülkeye giderlerse diye açıklamalarda bulundu. Başbakan'a şunu öneriyorum. Yetmez Habur'da karşılamalar, onlara TOKİ'den birer villa yaptırsın. Milletvekilinden yüksek emekli maaşı bağlasın, mümkünse onlara birer paşa unvanı verilsin. Hatta onlardan General yapılsın.Abdullah Öcalan'ı da İlker Başbuğ'un yerine Genelkurmay Başkanı yapsınlar. Böyle saçmalık olur mu. Bunları söyleyelim bari de daha iyi anlatırız diye düşünüyorum” diye konuştu.
 

EDİRNE’DEN GİRİNCE GÖRÜNEN TÜRKİYE

Açıklamalarının ardından partililerle sohbet eden ve Saraçlar Caddesi'nde esnafı ziyaret eden CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Edirne'den girilince görülen Türkiye gerçeği' konulu konferansa katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10