Sakatlar Derneği’nden bin kişilik aşure

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından, Muharrem ayı dolayısıyla Çerkezköy Belediye Meydanı’nda vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Çerkezköy 27.11.2012 19:22:00 0
Sakatlar Derneği’nden bin kişilik aşure
GENELEKSEL HALE GETİRDİK
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve üyeler tarafından dün saat 13.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara bin kişilik aşure ikram edildi. Aşure dağıtımının ardından açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, önceki yıllarda başlattıkları aşure dağıtımını geleneksel hale getirerek bu yıl da sürdürdüklerini ifade ederek ““İnsanımız tarafından özel bir öneme atfedilen muharrem ayının onuncu günün aşure günü olması nedeniyle, derneğimiz her yıl olduğu gibi bu yılda aşure ikram etme geleneğini yerine getirmiş oldu” dedi.
 

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA SÜRDÜRECEĞİZ

Aşurelerin, ev yapımı olduğunu belirten Çetinkaya, aşure dağıtımını üç yıldır düzenleyerek geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek “Derneğimizin üyesi olan Hülya Metin’in babası Muharrem Beyin yapmış olduğu aşure halkımız tarafından çok beğenildi” dedi. Bu geleneği önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi hedeflediklerini ifade eden Çetinkaya, aşure gününün tüm Çerkezköy halkına hayırlı olmasını temenni etti.
 
 

 Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10