5 litre atık yağa, 1 litre ayçiçeği

Tekirdağ Belediyesi konutlardan atık kızartmalık yağların toplanması amacıyla protokol imzaladığı Ezici Yağ San. Tic. A.Ş. ile birlikte kampanya başlattı.

Tekirdağ 28.11.2012 19:09:00 0
5 litre atık yağa, 1 litre ayçiçeği
5 LİTRE ATIK YAĞ BİRİKTİR
Düzenlenen kampanya kapsamında evlerinde 5 litre atık yağı biriktirerek Tekirdağ Belediyesi’ne teslim eden ya da Tekirdağ Belediyesi çağrı merkezini arayarak teslim alınmasını isteyen vatandaşlara 1 litre ayçiçeği hediye ediliyor.
 

HEM İNSAN SAĞLIĞI HEM ÇEVRE SAĞLIĞI

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, evlerde özellikle kızartma yapmak için kullanılan yağların 3 kereden fazla kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Aynı yağın defalarca kullanılması insan sağlığına ciddi oranda zararlar verdiğini belirten Dalgıç “Bununla birlikte kullanım ömrünü tamamlamış olan kızartmalık yağları lavabodan dökmek giderlerimizi tıkadığı gibi çevremize de büyük zararlar vermektedir. Vatandaşlarımız evlerinizde kendi sağlıkları açısından kızartmalık yağları defalarca kullanmasınlar, dökmesinler, ayrı biriktirsinler ve 5 litre olduğunda bizi arasınlar. Bu şekilde hem kendi sağlıklarını hem de çevre sağlığını korumuş olacaklar. Sosyal sorumluluk projemize vermiş oldukları destekten dolayı kendilerine 1 litre Ayçiçek yağı hediye edeceğiz” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10