İnanıyorsanız vebal altındasınız

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Çerkezköy’de eğitim konusunda sıkıntıların gittikçe arttığını belirtti.

Çerkezköy 28.11.2012 19:16:00 0
İnanıyorsanız vebal altındasınız
SON MARİFET ATATÜRK İLKOKULU’NDA YAŞANDI
“İktidar, yandaş sendika işbirliği Çerkezköy de herkesin dilinde ve bu duruma tüm eğitim çalışanları öfkeli. Çünkü adalet olmayan bir yerde hiçbir şey yeşeremeyeceğini herkes biliyor. 2000’e yakın çalışanın olduğu bir ilçemizde siyasetçilerden destek alarak kanun, tüzük, yönetmelik tanımadan yapılan bu atamalar tüm eğitim çalışanlarının moralini bozmakta, performansını düşürmektedir” diyen Doğan, siyasilerin ve sendikanın son marifeti de 1934 yılında eğitim-öğretime başlayan Çerkezköy’ün ilk açılan okulu olan Atatürk İlkokulu’nda yaşandığını belirtti.
 

FERYATLAR DUYULMUYOR

1192 öğrencisi, 50’den fazla öğretmeni olan ve ikili eğitim yapılan bu okulu bir bayan idareci idare etmeye çalıştığını ifade eden Doğan, “Çünkü hiç gereği yokken yandaş sendika daha çok üye yapacağı ümidi ile Okul Müdürü Hüseyin ERDOĞAN’ ı, ilçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekilliğine ataması, diğer müdür yardımcısının da alan değişikliği ile başka bir okula tayin edilmesi okulun işleyişini perişan etmiştir. Bu durum okul velileri tarafından her alanda dile getirilmesine rağmen, yöneticilerimiz sanki kör, sağır ve dilsiz. İl Milli Eğitim, Kaymakamlık ve İlçe milli eğitimin gözü önünde gerçekleşen bu olaydan dolayı yükselen feryatlar bir türlü duyulmuyor” dedi.
 

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLİYOR

Yöneticilerde merhamet olması gerektiğini söyleyen Doğan, “Çünkü ikili eğitim yapılan ve 1192 öğrencisi olan, 50’ye yakın öğretmeni olan bir okul sadece bir idareciye bırakılmazdı. Allah’tan ki çok köklü bir okulumuz ve tecrübeli öğretmenlerden oluşmaktadır. Hani bu idarecilerimiz her fırsatta Hazreti Ömer’in “Fırat’ın kenarında bir kuzu kaybolsa bunun hesabını Ömer’den sorarlar” sözünü anlatırlar. Fakat uygulamaya geldi mi uygulamazlar. Unutulamasın ki, bu keyfi uygulamayla binlerce öğrenci ve onlarca öğretmen mağdur edilmektedir. İlgililere de son bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu keyfiliğe son verin. İnanıyorsanız vebal altındasınız” diye konuştu.
 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Türk Eğitim Sen olarak; her türlü hukuksuz ve mesnetsiz atamalarla ilgili mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen Doğan,”Temel hedefimiz, ülkemizde, insan hakları esasında, hak edenlerin haklarının teslim edilmesini sağlamaktır. Bu uğurda konuyu yerel basına ve yerel yöneticilerin dikkatine sunmaya devam edeceğiz. İktidarın koltuk değneği olanlara da; yandaşlığın sonu yoktur, bir makama gelebilmek için eğitim çalışanlarının bir takım mahfillerce şahsiyetlerini ayaklar altına almalarının önüne geçiniz ve atama şartlarını taşıyan adayların asaleten hukuka uygun olarak atamaları için mücadele ediniz” dedi.
 

 Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10