Çerkezköylüler Osmanlıca öğreniyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında Çerkezköy’de Osmanlıca kursu açıldı. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi

Çerkezköy 28.11.2012 19:16:00 0
Çerkezköylüler Osmanlıca öğreniyor

 Çerkezköy Haber - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile Çerkezköy’de açılan Osmanlı’ca kursunda eğitimler başladı.

 

30 KURSİYET EĞİTİM GÖRÜYOR

Atatürk İlköğretim Okulu’nda devam eden kursta 30 kişi eğitim görürken, eğitmen Cemil Aydın, kurs ile milli kültürün en önemli kaynaklarından olan kütüphaneler, arşivler ve diğer kurumlarda mevcut olan Osmanlıca eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak kişiler yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.
 

ON BİNLERCE KİŞİNİN FAYDALANMASINI ARZULUYORUZ

Osmanlıca kursundan on binlerce kişinin faydalanmasını arzuladıklarını ifade eden Aydın, bu program ile birlikte tarih ve kültür mirasımızla buluşmak adına önemli bir adımın atılmış olacağını belirtti.
 

KATILIM ÜCRETSİZ

Yıllardan beri verilen hizmetin kapsamının daha da genişletilerek, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yeni bir projeler geliştirildiğini ifade eden eğitmen Cemil Aydın, Osmanlıca öğrenmenin, öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin ecdadına ve tarihine karşı bir fikir borcu olduğunu belirtti. İlköğretim birinci kademe mezunu herkesin kursa başvurabileceğini söyleyen Aydın, kursun ücretsiz düzenlendiğini belirtti. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10