Varol, Mandalı’yı uyardı

Yerel ve ulusal gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, partinin geçmiş dönemlerde Kapaklı’da başarısız olduğunu fakat önümüzdeki seçimler için iddialı

Çerkezköy 29.11.2012 21:28:00 0
Varol, Mandalı’yı uyardı

 Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, gazetemize verdiği röportajda yerel siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 
Sizce bugünkü hali ile MHP, Kapaklı’da nasıl bir konuma sahiptir?
Geçen dönemdeki sonuçlar baz alındığında, Milliyetçi Hareket Partisi’nin başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Belediye başkanlığını kazanamadığımız gibi, Belediye Meclis Üyesi dahi çıkaramadık. Bu elbette ki bir başarısızlıktır.
 

AK Parti, Kapaklı Beldesinde, teşkilat tabelasını İlçe Başkanlığı şeklinde asmış bulunuyor. Bu nedenle sizi de İlçe Başkanı Hayri Varol şeklinde mi okuyucularımıza tanıtmamız gerekiyor?

Hayır, bu doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şeydir. Her ne kadar da Kapaklı Büyükşehir yasası ile ilçe olma yolunda mesafe kat etmiş olsa da, henüz Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadı. Bu aşamada, teşkilat tabelalarının bu şeklinde değiştirilmesini etik bulmuyorum.
 

Kapaklı’nın İlçe olması çalışmalarının sonuç vermeye başlamasıyla birlikte, siyasi parti teşkilatlarında da, Kapaklı Belediye Başkanlığının kazanılması yarışının başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her parti, elbette ki seçimleri kazanabilmenin hesaplarını yapar. Bu gibi sorular siyasiler tarafından cevaplandırıldığında, hiçbir siyası kazanamayız diye bir cevap vermez. Ne var ki, sonuçlar hiçte söylenenler gibi olmaz. Bu söylemlere biz ancak saygı duyarız. Bizim teşkilatımız açısından meseleye bakmamız gerekirse ancak şunu söyleyebilirim. Kapaklı Beldesi’nde iddialıyız.
 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın,  Parti teşkilatları tarafından ‘kabul edilmez’ durumda olmasının, seçmen bakımından partinize avantaj sağlayabileceği söylenebilir mi?

Mandalı için kim ne derse desin, iki dönem belediye başkanlığını kazanmış bulunan bir kişi olarak değerlendirilmesi gerekir. Bilakis başarılı bir Başkan. Başkanlığının ikinci döneminde yaşanmış bulunan bazı olaylar nedeni ile seçmen bazında bir düşüşün olduğunu söyleyebiliriz. Her şeye rağmen Mandalı, Kapaklı için biçilmiş bir kaftandı. Mandalı’nın, TBMM’de gurubu dahi olmayan bir partiden, iki dönem üst üste belediye Başkanı seçilmiş olması,  Kapaklı’ya ne derece hizmet ettiğinin en bariz örneğidir. AK Parti’ye geçerse Mandalı ayağına kurşun sıkmış olur.
 

Ülkenin genel durumu sizce nasıl?

Ak Partinin, ülkemizi içine sürüklemiş olduğu felaketlerin boyutu ortadadır. Ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazlardan kurtulması yerine, şahsi menfaatlerin korunup gözetilmesi esasına bağlı bir siyaset havası hâkim.  İhale takibi, birilerinin tayini, bir yerlere atanma ve burs alabilmeye kadar indirgenmiş olan devlet işleri, memleketimizi içler acısı duruma düşürmüştür.
 

Ekonomi verileri sizce, gösterildiği gibi iyi yönde mi seyrediyor?

Biz halkın içinde yaşayan, insanımızla bir bütün olmanın savaşını veren kişileriz. Aybaşını düşünebilmenin sıkıntısını yaşayan insanımız çoğunluktadır. Her ay aynı buhran ve hesap hastalığı. Dışa bağımlı bir ekonomiye sahip olan ülkemizde, bundan başka bir tablonun olmasını bekleyen insanın aklından şüphe ederim.
 

Büyükşehir yasası sonrasında, Kapaklı’nın İlçe oluşunu değerlendirir misiniz?

Kapaklı İlçe olmayı hak etmiş olan beldelerimizin başında geliyordu. Mevcut nüfusu, göç alır konumda olması, arazi yapısı, yoğun fabrika ağına sahip olması faktörleri değerlendirildiğinde,  Kapaklı’nın ilçe olmayı hak ettiğini görüyoruz. Ancak, Kızılpınar,  Veliköy ve Karaağaç’ın tüzel kişiliğinin ortadan kalkmasına gönlümüz razı olmadı.
 

Selami Hekimoğlu’nun, MHP Kapaklı İlçe Başkanlığına aday adaylığını açıklamasını nasıl karşılıyorsunuz?

Erken verilmiş bir karardır. Teşkilatlar kongrelerini daha yeni yaptılar. Teşkilatların yeniden yapılanmalarına tam üç yıl gibi bir zaman var. Selami kardeşimiz, demek ki bu işi bilmiyor. 
 

İlçe Başkanlığı için size öneride bulunuldu mu?

Şu ana kadar böyle bir gelişme olmadı. Şayet uygun görülür ve İlçe Başkanlığı önerilirse,  bu görevi de severek yaparım. Ben partimin bir neferiyim, hangi görev verilirse onu severek, yerine getirmenin gayreti içerisinde bulunurum.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10