Dişler, insan sağlığının güvencesidir

Nurullah Narin İlkokulu, ana sınıfı öğrencilerinin, ağız ve diş sağlığı hususlarında bilinçlendirilmesi amacıyla, okul idaresi tarafından program düzenlendi. Program çerçevesinde Dr. Zeynep Ã??

Çerkezköy 29.11.2012 21:29:00 0
Dişler, insan sağlığının güvencesidir

 Çerkezköy Haber -  Nurullah Narin İlkokulu Toplantı Salonu’nda dün saat 14.00’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, okul müdürü Yılmaz Kırmızıgül, Gülen Yüzler C sınıfı öğretmeni Emine Demir, Minik Eller D sınıfı öğretmeni Sema Kumru ve Özel Trakya Dent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Zeynep Çetin katıldılar.

 

CAN KULAĞIYLA DİNLEDİLER

Ağız ve diş sağlığına dair bilgiler verilen program kapsamında, minik öğrencilere dişlerin korunması, fırçalanması, sert cisimlerle zedelenmemesi, tatlı yiyeceklerden kaçınılması ve asitli içeceklerin dişler üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı. Uzman Doktor Zeynep Çetin’in, öğrencilere,  soru cevap şeklinde sunmuş olduğu program,  minikler tarafından can kulağıyla dinlenirken,  öğrenciler bilmedikleri birçok konuda bilgi sahibi oldu.
 

SAĞLIK İÇİN SAĞLAM DİŞLER

Çocuklara, dişlerin insan vücudunda mevcut bütün organların güvencesi olduğunu ifade eden Dr. Zeynep Çetin, “Yediğimiz yiyeceklerin, dişlerimiz arasında kalan kalıntıları,  dişlerimizi çürütmektedir. Bu nedenle yemek yedikten sonra dişlerimizi mutlaka fırçalamalıyız. Bunu yapmadığımız takdirde büyüdüğümüzde, dişlerimiz çürüyüp dökülür. Dişlerimizin olmaması durumunda ise, sağlıklı bir şekilde yemek yiyemeyiz. Bu nedenle sağlığımız bozulur” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10