Belediye 7 bin aşure dağıttı

Çerkezköy Belediyesi Muharrem Ayı dolayısıyla dün Belediye binası önünde ve Halk Pazarı önünde 3 bin 500 aşure dağıttı. Muharrem Ayı’nın tüm Müslümanlar tarafından büyük önem

Çerkezköy 29.11.2012 21:29:00 0
Belediye 7 bin aşure dağıttı

 Çerkezköy Haber - Müslümanlar tarafından her yıl Muharrem Ayı’nın 10’uncu günü kutlanan “Aşure Günü” nedeniyle Çerkezköy Belediyesi 2 günde 7 bin kase aşure dağıttı.

 

BUGÜNDE DAĞITALACAK

Her yıl Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Aşure Günü etkinliği bu yıl da halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Dün Çerkezköy Belediye Meydanı’nda ve Halk Pazarı’nda 3 bin 500 aşure dağıtan Çerkezköy Belediyesi, bugün de Belediye Binası önünde açılan stantta 3 bin 500 aşure daha dağıtacak” diye konuştu.
 

“HAYIRLARA VESİLE OLUR”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem her yıl Muharrem ayı içersinde aşure dağıtmayı geleneksel hale getirmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Aşure ayı olarak da bilinen Muharrem Ayı’na tüm Müslümanların büyük önem verdiğini söyleyen Ertem, “Evlerimizde olduğu gibi bizde her yıl Belediye Meydanında ve Halk Pazarı’nda aşure yaptırarak halkımıza dağıtıyoruz. Namazdan çıkan vatandaşlarımızın yanında öğrencilerimize, yoldan gelip geçen vatandaşlarımıza, kısacası herkese dağıtılan aşureye halkımızın ilgisi yine büyük oldu. Belediyemiz tarafından hazırlanarak dağıtılan aşurenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Cenabı Hak hayır ve dualarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.
 
 
Haber Merkezi
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10