AK Parti’de Büyükşehir telaşı

Çerkezköy AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı önceki akşam saat 18.30’da, partinin yeni binasında yapıldı.

Çerkezköy 29.11.2012 21:31:00 0
AK Parti’de Büyükşehir telaşı
ÇERKEZKÖY’DE YAPILACAK
Toplantıda divan heyeti başkanlığına AK Parti İl Dış İlişkiler Başkanı Galip Öge, Divan üyeliklerine ise İlçe Yönetim Kurulu üyesi Melek Şen, Handan Yıldız, Bağlık Mahallesi Başkanı Aydın Kaya ve Gazi Osman Paşa Mahalle Başkanı Mustafa Karataş seçildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, bundan önceki toplantıyı 21 gün önce yaptıklarını anımsatarak, geçtiğimiz ay Ankara’da yeni Arge Başkanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü, Şubat Ayı’nda siyaset akademisinin Çerkezköy’de yapılması konusunda söz aldığını ve Süleyman Soylu’nun da bu programa katılacağını söyledi.
 

RAM İÇİN DE GÖRÜŞME YAPTIK

Ankara’da gerçekleştirdikleri gezilerde AK Parti’nin grup toplantısına katıldıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlediklerini ifade eden Demirbağ, Sağlık Bakanı ile de bölgedeki sorunları ve hastanenin akışı hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bağımsız bir şekilde çalışması için girişimlerde bulunduklarını söyleyen Demirbağ, engelliler için ilçede RAM açılması konusunda da görüşmeler yaptıklarını belirtti. Esnafların sıkıntılarını tespit etmek için esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Demirbağ, var olan sıkıntıların kısa süre içerisinde çözüleceğini ifade etti. AK Partili Belediye Meclis üyesi Behçet Güven de Belediye Meclis üyeleri olarak ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen toplantılara ve esnaf ziyaretlerine katılmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bundan sonra da görevimizi sonuna kadar yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu. Bir süre önce Demokrat Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı da, İl Genel Meclisi’nde alınan kararlarla ilgili partililere bilgi verdi.
 

 

BÜTÇENİN YÜZDE 28’İ ÇERKEZKÖY’E

Bu ay, Tekirdağ İl Özel İdare bütçesini 36 milyon TL olarak onayladıklarını ifade eden Çorbacı, bu bütçeden Çerkezköy olarak bir okul Fevzipaşa’ya, bir okul da Kapaklı’ya olmak üzere toplam 2 okul ve 1 milyon TL de Gençlik ve Kültür Merkezi’ne ayırdıklarını belirtti. Meclis olarak Bahçeağıl Köyü’nde sel nedeni ile zarar gören köprü için 50 bin TL ödenek ayırdıklarını söyleyen Çorbacı, gerçekleşen bütçenin yüzde 28’inin Çerkezköy’e geleceğini belirtti. 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR’İ İSTİYORUZ”

El ele vererek Büyükşehir belediyesini kazanacaklarına inandığını söyleyen Çorbacı, “Bunu büyük ustaya armağan etmeliyiz. Tabiî ki bu Büyükşehir seçimleri ile bitmiyor. Bu çalışmalarımız tüm belediyelerimizi kazanmak için de olmalıdır. Her zaman söylediğimiz gibi ak kadrolara, ak ellere teslim edilen belediyeler hizmet ile tanışmış ve vatandaşlarımızın takdirini toplamıştır” dedi.
 

KARARA SAYGI GÖSTERİYORUZ

Büyükşehir Yasası kapsamında Veliköy’ün Çerkezköy’e bağlandığını söyleyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de, “Biz belediyenin kapanmamasını istiyorduk. Ama hükümetimizin aldığı karara da saygı gösteriyoruz. Çerkezköy’e bağlanmak ise bizleri onure ediyor. Belde teşkilatı ile planlı çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Tekirdağ’da en çok üye yapan teşkilatız. Başbakanımızın yüzde 25’lik hedefini Veliköy’de yakalamak istiyoruz. Şuan yüzde 17.5’lerdeyiz. Bu rakama bütün beldelerle birlikte ulaşarak Tekirdağ’ı Büyükşehir yapmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
 

“ŞEHİT POLİSİMİZİN İSMİNİ VERECEĞİZ”

Belediyenin çalışmalarından da bahseden Belindir, “2014 Mart Ayı’na kadar belediye olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Beldemize kazandırdığımız ilköğretim okulu bitti ve öğrencilerimiz eğitimlerine başladılar. Veliköy için büyük sorun teşkil eden üst geçit projesini de bitirdik. Üst geçidimize ise şehit polisimiz Selahattin Ergin’in ismini vereceğiz” diye konuştu. Meydan projesinin devam ettiğini söyleyen Belindir, toplu temel atma törenleri gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 
 

VELİKÖY’E YAKIŞACAK

Üniversite ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Belindir, “Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu eğitimini Çerkezköy’de devam ettiriyor. Okulumuzun sıkıntıları vardı. Veliköy Belediyesi olarak 117 dönümlük alanı Namık Kemal Üniversitesi’ne yapılan protokolle birlikte tahsis ettik” diyerek 4 yıllık üniversitenin Veliköy’e yakışacağını söyledi. 
 

UYUMLU ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek Çerkezköy’de belediye yönünden alt yapı ve üst yapı sorununun kalmadığını söyledi. Zaman zaman esnaf ziyaretlerinde sorunları dinleyip çözmeye çalıştıklarını söyleyen Ertem, parti teşkilatı ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirtti.  
 
 

SELZEDELERE 400 BİN TL YARDIM

Sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara da belediye olarak yardımcı olmaya çalıştıklarını söyleyen Ertem, selzedelerin hesabına aile başına 1500TL ile 2500 TL arası para yatırdıklarını ifade ederek “Ayrıca AFAD ekiplerinin atladığı 15 kişiyi tespit ederek onlara da yardımda bulunduk. Belediye olarak selde mağdur olan vatandaşlarımıza bir nebze olsun katkıda bulunmaya çalıştık. 400 bin TL belediyenin bütçesinden nakden hesaplarına yatırdık” diye konuştu. 
 

“KAZANMAZSAK YETİM KALIRIZ”

2014 yerel seçimlerinde Çerkezköy ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Ertem, Büyükşehir’i kazanamazlarsa yetim kalacaklarını belirtti. Yetim kalmamak için çok fazla çalışmaları gerektiğini söyleyen Ertem, “Tekirdağ Büyükşehir olduğu takdirde top yekun sıçrama yapacak. Yatırım imkanları ve gelirlerimiz de artacaktır. Bu rakam 15 milyon TL Çerkezköy’e katkı sağlayacaktır. AK Partili Büyükşehirler adaletli davranan başkanlıklardır” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Toplantıya, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İl Dış İlişkiler Başkanı Galip Öge, Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, İlçe ve Belde Teşkilatı üyeleri ile partililer katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10