İlk harç atıldı

Çerkezköy Gümrüğü yanında inşası devam eden ve 15 ayda tamamlanması öngörülen yeni Otogar Binası için dün saat 14.00’da temel atma töreni düzenlendi. Hızla büyüyen, gelişen ve modernle

Çerkezköy 29.11.2012 21:31:00 0
İlk harç atıldı

 Çerkezköy Haber - 4 Eylül’de ihalesi yapılan ve 2 milyon 23 bin TL’lik sözleşme bedeli ile Cecebey İnşaat’a ihale edilen Yeni Otogar Binası'nın temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

 

 

KAYNAK SIKINTIMIZ YOK

Çerkezköy’ün en önemli ihtiyaçlarından birisi olan yeni otogar inşaatının temel atma merasimi için bir arada olduklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hızla büyüyen, gelişen ve modernleşen Çerkezköy’ün otogar eksikliğini biliyorduk. Bu terminal binasının temelini atmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Yapılacak otogar bu bölgenin en önemli ihtiyacını giderecektir. Yeni otogarımız Kızılpınar, Veliköy ve Çerkezköy’de yaşayan insanlarımıza hizmet edecek bir tesis olacaktır. İnşallah mühendis arkadaşlar söz verdikleri günde bu otogarı bizlere kazandıracaklar. Kaynak anlamında hiçbir sıkıntımız yoktur” diye konuştu.
 

HAZİRAN’A YETİŞTİRİLECEK

Otogar’ın yapılma süresinin kanunda 445 gün olarak belirlendiğini söyleyen Ertem, “Tabi ki bizler bu otogarı 2013 Haziran Ayı’nda bitirmek için gayret edeceğiz. Çerkezköy’deki araçlar da bu terminali kullanacaklar. Tesisimiz bu bölgeye uzun süre hizmet edecek kapasitededir. Ara istasyon olmadığı için oluşturacağımız bu tesis 100 yazıhaneyi barındıracak şekilde inşa edilecek. İhtiyaç oldukça gümrük alanını ve tır parkını boşaltıp, buraları da otobüs terminali alanına dahil edebiliriz. Terminal bittiği zaman Çerkezköy halkı kesinlikle memnun olacaktır. Projeyi yapan ekibime teşekkür ediyor, yüklenici firmaya da başarılar diliyorum” dedi.
 

BUTONA BİRLİKTE BASTILAR

Duaların okunması ve kurban kesilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve davetliler butona basarak temele ilk harcı attı. Programın sonunda ise Çerkezköy Belediyesi tarafından davetlilere aşure ikramında bulunuldu.
 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Temel Atma Töreni’ne Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Gökhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Zeki Gürcün, Sami İkizler, Ercan Çorbacı ve Abdurrahman Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Müftüsü Bayram Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, PTT Müdürü Ali Arslan, Türk İş Tekirdağ Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, S.S Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karaöz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Akarsu Birlik Mavi Minibüsler Kooperatifi Başkanı İlhami Yörük, Türk Telekom Çerkezköy Şube Müdürü Besim Solmaz, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Zabıta Müdürü Kenan Erez ile belediye çalışanları katıldı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10