Çetinkaya hükümete yüklendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bu gün saat 13.30’da Pera Pastanesi önünden başlayarak, Belediye Meydanı’nda sona erecek bir yürüyüş

Çerkezköy 3.12.2012 01:59:00 0
Çetinkaya hükümete yüklendi
YÜRÜYÜŞ DÜZENLENECEK
Dünya genelinde engelliler günü olarak çeşitli aktivitelerin icra edildiği 3 Aralık’ta, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi da bir yürüyüş tertip edecek. Atatürk Caddesi’nde bulunan Pera Pastanesi önünden başlayacak olan yürüyüş, Belediye Meydanı’nda sona erecek. Düzenlenecek yürüyüş ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, sürekli değişen uygulamalarla haklarına erişemediklerini ifade etti. Engellilerin istihdamı konusunun hala çözüme kavuşmadığını söyleyen Çetinkaya, “Yıllardır boş bekletilen memur kadrolarının doldurulması sözü verilmişti. Fakat bu söz hala tutulmadı. Üstelik devam eden hastalıklar başta olmak üzere, engellilerin tedavilerinde gerekli tıbbı tahlillere de sınırlama getirildi” dedi.
 

ENGELLER HALA KALDIRILMADI

Çıkarılmış olan yasaların uygulanmadığını ifade eden Hayrettin Çetinkaya, “2005 yılında çıkarılan 5378 sayılı yasa ile tüm kamu alanlarının, binalarının ve toplu ulaşım araçlarının, 7 yıl içinde engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi hüküm altına alınmıştı. Ancak hükümet bu görevi yerine getirmediği gibi, geçtiğimiz yaz bir yasa değişikliğiyle, 7 yıl süreyi sonsuza kadar uzattı” ifadelerini kullandı.
 

SAĞLIK SORUNLARI  ÇÖZÜLEMEDİ

Engellilerin sağlık güvencelerinde de iyileştirilmeler yapılmadığını ifade eden Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Engellilerin, sağlık sigortasından yararlanma koşulları, gün geçtikçe azalmaktadır. Sağlık uygulama tebliğinde yapılan değişikliklerle tedaviden ilaca, bizlerin yaşamını sürdürebilmesi için zorunlu tıbbi araç ve gereçlere varıncaya kadar her şeyin katkı payları artırıldı” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10