Kerbela olmasaydı, İslamiyet olmazdı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin yıl dönümü kapsamında Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından dün saat 13.00’da Ehl-i Beyt Dergahı?

Çerkezköy 3.12.2012 02:39:00 0
Kerbela olmasaydı, İslamiyet olmazdı
HAYIRSEVER İŞADAMINA TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından düzenlenen ‘Aşura Günü’ etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kurander Başkanı Mikail Gürel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, bir yıl önceki Aşura Günü anma etkinliğini Dergâh’ın bodrum katında yaptıklarını, bu yılki programın da giriş katta düzenlediklerini belirterek, “İnşallah önümüzdeki yıllarda çıtayı daha da yukarılara çıkaracağız” dedi. Önümüzdeki yıl bu etkinliğin yapımı tamamlanmış Ehl-i Beyt Dergâhı’nda yapmak istediklerini söyleyen Boztepe, inşaatın yapımındaki katkılarından dolayı hayırsever iş adamı İlhami Hotamış’a, Çerkezköy Beldiye Başkanı Ali Ertem'e ve Veliköy belediye Başkanı Hanifi Belindire teşekkür etti.
 
 

SÖYLEMLER ZIRVALIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

İbadet etmek isteyen insanlara destek verilmesi gerektiğini söyleyen Sinan Boztepe, “Ateizm çağımızın hastalığı haline geldi. Çözüm bulunmazsa sıkıntı yaşanacak. Bunun çözümüne destek vermek hepimizin kulluk görevidir” dedi. Ehl-i Beyt Dergahı temelinin, Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla 2 yıl önce atıldığını anımsatan Boztepe, “Bugün yas içindeyiz. Duvarlarımız bu nedenle siyah örtülerle kaplı. Ehl-i Beyt Dergahı’nın yapımına destek olma müjdesini vererek bizi mutlu edecekler” dedi. Son 5-6 yıldır Aleviler üzerinden oyunlar oynandığına dikkat çeken Alevi Dedesi Boztepe, “İslamsız, Kuransız, Ali’siz Alevilik olmaz. Bunun aksi söylemler zırvalıktan başka bir şey değildir. Bu tür söylemler, Siyonistlerin, emperyalistlerin ve ateistlerin ortalığı karıştırmak için uydurduğu söylemlerdir. Bizi hiçbir kuvvet Kuran’dan, Ehl-i Beyt’ten ve Peygamberden koparamaz. Bu millet, bu tür oyunlara eyvallah demez” ifadelerini kullandı.
 

İSİMLERİ FARKLI AMA ÖZÜ BİR

Türkiye üzerinde oyun oynayanların planlarının hiçbir zaman tutmadığını belirten Boztepe, “Birinin adı Sünni, diğerinin adı alevi. Bir babanın iki oğlu gibi. İsimleri farklı ama özü bir” diye konuştu. Ehl-i Beyt Dergahı’nda yetişecek gençler sayesinde ülkemiz üzerinde oynan oyunlar bundan sonra da asla emeline ulaşamayacaktır” dedi. Aşura programı düzenlemedeki amaçlarının insanları toplayıp ağlatmak değil, Hz. Hüseyin’in kıyamını anlatmak olduğunu ifade eden Boztepe, “Kerbela olmasaydı, Hz.İmam Hüseyin, Yezid’e biat etmiş olsaydı bugün İslamiyet olmazdı. Kerbela, İslam’ın ayakta durmasını sağladı. Hz. İmam Hüseyin ve yaverleri o dönem dinin bekçiliğini yaptılar. Bu uğurda canlarını feda ettiler” dedi.
 

YA HÜSEYİN OLACAĞIZ YA YEZİD

Emevi zihniyetinin günümüz kalıntılarının hala Muaviye ve Yezid’e toz kondurmadığını belirten Seyyid Sinan Boztepe, “Allah o dönemin Yezid’ine ve bu dönemde yaşayan tüm Yezid’lere lanet etsin” dedi. Kerbela olayının basitleştirilemeyeceğini ifade eden Boztepe, “Hz. İmam Hüseyin’in kıyamı bize ders versin. Anadolu’da yaşayan insanların safı bellidir, onlar Ehl-i Beyt’ten yanadır” dedi. Muharrem Ayı’nın 10. gününe Aşura Günü yani ‘Şehit Günü’ dendiğini belirten Alevi Dedesi Boztepe, “Bazıları Aşura Günü’nün aşure çorbası dağıtılarak şenlik havasında kutlanan bir gün olduğunu düşünüyor. Aşure bir Anadolu geleneğidir. Ama aşure çorbaları bir cenaze evinde helva dağıtılır gibi dağıtılmalıdır” diye konuştu. Kerbela’dan alınması gereken çok önemli derslerin olduğuna dikkat çeken Boztepe, “Ya Hüseyin olacağız, ya Yezid. Allah bize Hüseyin olmayı nasip etsin” şeklinde dua etti.
 

ÇERKEZKÖY BARIŞ VE KARDEŞLİK PROJESİ OLMALI

Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin ardından konuşan ve sözlerine “Hüseyin bendendir ben Hüseyin’denim” hadisi şerifi ile başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Peygamber torununun şehit olacağını bile bile Kerbela’ya gittiğini belirterek, “Peygamber Ehl-i Beytine İslam’ı koruma görevi verildi. Hz. İmam Hüseyin o görevden kaçamazdı” dedi. O zamanlar insanların ne Alevi, ne Sünni ne de Şii olarak birbirinden ayrılmadığını söyleyen Ertem, “O zamanki insanların biri haktı, biri batıl. İslam’ın yozlaşmaya başladığı dönemde 12 İmam İslam’ı korumak için gayret gösterdi. İmam Azam da buna destek verdi. Ömrü zindanlarda geçti. İmam-ı Maliki zulme karşı direndiği için kolları kesilerek işkenceye maruz kaldı” dedi. İslamiyet’in, barış, kardeşlik ve teslimiyet anlamına geldiğini ifade eden Başkan Ertem, “Güzel bir kentimiz var. Burada barış içerisinde yaşayacağız. Çerkezköy barış ve kardeşlik projesi olmalı. Gelin bunu burada başaralım ve Türkiye’ye sunalım” ifadelerini kullandı.
 

YÜREKLERİMİZ BİRBİRİNE DEĞSİN

Kerbela’da yaşanan hadisenin Müslümanlara birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde olmaları mesajı verdiğini söyleyen Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, “Aranızdaki farklılıklar, detaylar sizi ayrı düşürmesin. Biz temelde aynıyız. Bu programlar ellerimizi birleştirsin. Birbirimizi tanıyıp sarılalım. Yüreklerimiz birbirine değsin” dedi. Şahin, konuşmasının sonunda tüm katılımcıları 10 Aralık’ta düzenlenecek ''Kerbela’yı Anlamak'' adlı programa davet etti.
 
 

ALLAH BU BAYRAĞI DÜŞÜRMESİN

Konuşmasına, “Millet, devlet, bayrak burada. Allah bu bayrağı düşürmesin. Rabbim vatansız bırakmasın. Bu vatanı cennet yapanlar, ehl-i beyt sevgisini gönüllerinde taşıyanlardır” diyerek başlayan Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Hz. İmam Hüseyin’in Kerbela’da susuz kaldığını ve son su ile abdest alıp namaz kılarak şehit edileceğini bile bile savaşa gittiğini ifade etti. Zerre kadar imanı olan hiç kimsenin yüreğinin, Allah resulünün öpüp kokladığı başı kesmeye dayanamayacağını söyleyen Gürlen, Allah’tan herkese peygamber yolunda gitmeyi nasip etmesini diledi.
 

NEFİSLERİN EN BÜYÜK TALEBİ DE BAŞ OLMA SEVDASIDIR

Çerkezköy Ehl-i Beyt Dergahı’ndaki tüm katılımcılara ‘Sevgili Canlar’ diye hitap eden Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Peygamberimizi ve onun ehl-i beytini seviyoruz. Hz. İmam Hüseyin ve 72 yaverini Allah için sevenlerin üzüntüsünü, matemini paylaşıyoruz” dedi. Tüm insanlık aleminin, yüce Yaradan’ın ‘Sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım’ sevgisinin tecellisi olarak yaratıldığını söyleyen Yerlikaya, “En büyük nimet, imandır. En büyük sıkıntımız da nefsimiz ve şeytan. Yaratılan nefislerin en büyük talebi de baş olma sevdasıdır. Yezid baş olma sevdası ile peygamber torununa karşı geldi. O, nefsine ve şeytana uydu. İmam Hüseyin dedesi gibi bir duruş sergiledi. Onlar şeytana değil, Allah resulüne uydular” dedi.
 
 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

İyi ve kötünün, doğru ile yanlışın hep var olacağını belirten Vali Yerlikaya, “Bu ülke bize anamızın ak sütü gibi helaldir. Tüm insanlığa sözün doğrusunu söylemek zorundayız. Bu mekan belli bir ihlasla bu noktaya gelmiş. İnşallah önümüzdeki yıl, bu mekânın açılış kurdelesini kesmek bizlere nasip olur. İnşallah, bir sonraki Aşura Günü etkinliğini dört başı mamur bir Dergâh’ta yaparız” dedi. Açılış konuşmalarının ardından çocukların mersiyeleri, salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Ercan Yerlikaya’nın mersiyesi ile devam eden programda Tarık Çimen’in, slayt eşliğinde Kerbela olayını, Hz. İmam Hüseyin’in şehit edilişini anlattığı sırada katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Program sonunda Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin duasının ardından katılımcılara aşure ikram edildi.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10