Engelli yaşam şartları iyileştirilmeli

‘3 Aralık Engelliler Günü’nün tüm yurtta olduğu gibi ülkemizde de her yıl kutlandığını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı yazılı açıklamada tüm engelli vat

Çorlu 3.12.2012 22:22:00 0
Engelli yaşam şartları iyileştirilmeli
HERKESE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Sakatlık sorununun ele alınması, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimiyle ilgili konuların gündeme getirilmesinin oldukça önemli olduğunu kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Sorunların çözümü konusunda atılması gereken adımlar sadece bir gün ile sınırlandırılmamalıdır. Yılın 365 günü engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik konular gündemde olmalıdır” dedi. Bu noktada tüm vatandaşlara önemli görev düştüğünü kaydeden baysan, toplum içinde engellilere eksik ve yetersiz insan gözüyle bakılmaması gerektiğini belirterek, her sağlıklı insanın, aynı zamanda bir engelli adayı olduğunun altını çizdi.
 

ENGELLİLERE ACIMAK YERİNE SAHİP ÇIKILMALI

Toplumun her kesimdeki insanların, empati duygularını geliştirerek bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Başkan Baysan, “Sakat ve engelli vatandaşlarımıza acımak, onlara bakıp duygulanmak yerine, sahip çıkarak yardımcı olmalıyız” dedi. Yerel yönetimlerin sakatlara ve engelli vatandaşlara verdiği önem ve değerin, yaptığı hizmetlerle sergilendiğini söyleyen Baysan, “Yeni yaptığımız yaya kaldırımları ve şehir içi ulaşımında engellilerin rahatlıkla kullandıkları otobüsleri tercih etmemiz bunun bir göstergesidir. Engelli vatandaşlarımız şehir içi toplu taşıma araçlarından rahatlıkla faydalanabilmektedir. Engellilere yönelik hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 

İŞ İMKANI SUNULMALI

Sorunların çözümü konusunda resmi kurumların yanı sıra halka da önemli görevler düştüğünü söyleyen Ünal Baysan, “Günümüzde engellilerin de çalışabilecekleri iş kolları vardır. Onları iş sahibi yaparak, çalışabilecekleri iş imkânlarını sunarak ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayıp, yaşam sıkıntılarını bir nebze de olsa unutturabiliriz” dedi ve tüm engellilerin 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladı.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10