Var olmak ve hayatı beraber yaşamak

Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (Tekomer) Sorumlusu Murat Yıldız tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile öğrencilere konferans verildi.

Tekirdağ 4.12.2012 20:10:00 0
Var olmak ve hayatı beraber yaşamak
ÇEVRELERİNE BAĞIMLI YAŞIYORLAR
Aka Koleji’nde eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen konferans, ‘Hayat Engel Tanımaz’ filminin gösterimi ile başladı. Engellilerin hayatlarında yaşadığı sıkıntıları örnekler vererek anlatan Murat Yıldız, öğrencilerden toplantının başından sonuna kadarki süreçte empati yapmalarını istedi. Tüm insanlarda olduğu gibi engellilerin yaşamında da eğitimin çok önemli olduğunu ancak fiziksel yetersizliklerden dolayı bir engelin olduğunu ifade eden Yıldız “Sonrasında bu problemler, psikolojik sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Ayrıca sürecin devamında engelliler istihdam edilemiyor. Bundan dolayı da sürekli olarak çevresine her açıdan bağımlı yaşıyorlar” dedi.
 

MERKEZİN ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İnsanların yaşamlarında normal olarak yaptıkları her şeyin engelliler açısından bir lüks olduğunu ifade eden Yıldız, Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak adına yaptığı çalışmalar hakkında da sunum eşliğinde öğrencilere bilgi verdi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10