Oklarını yine Ertem’e çevirdi

Çerkezköy’ün son günlerde yaşadığı su sıkıntısına dikkat çeken MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun hedefinde her zaman olduğu gibi yine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem vardı

Çerkezköy 4.12.2012 20:22:00 0
Oklarını yine Ertem’e çevirdi

 Çerkezköy Haber – Parti binasında dün saat 14.00’da basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Çerkezköy Belediyesi Yönetiminin iflas ettiğini öne sürdü.  

 

TEK SORUMLU YÖNETİMDİR

Çerkezköylülerin son 1 ay içerisinde 2 kez susuz bırakıldığını ifade eden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yaşanan su probleminin tek sorumlusunun Çerkezköy Belediyesi olduğunu belirtti. 2 günlük su kesintisinin ardından ilçeye ancak dün sabah itibari ile su verilebildiğini söyleyen Ordu, bunun da gece gündüz, yağmur çamur demeden su hattının tamiri için çalışan işçiler sayesinde gerçekleştiğini ifade etti.
 

BİZ UYARDIK

Çerkezköy Belediyesi yönetiminin üzerindeki yükün artık kendilerine ağır geldiğini söyleyen Mustafa Ordu, “Katı Atık Bertaraf vergilerindeki adaletsiz uygulamaları ile bunu tescillediler” dedi. Konuyla ilgili meclis kararının alındığı Şubat Ayı Meclis Toplantısı sonrası, belediye yetkililerini uyardıklarını belirten Ordu, “Alınan kararın yanlış olduğunu, adaletsiz olduğunu söylemiştik. Fakat bizi dinlemediler dedi.
 
VERGİ YILANI VATANDAŞIN CEBİNDE
O dönem alınan yanlış karara vatandaşların da tepkisiz kaldığını ifade eden Mustafa Ordu, Çerkezköylülerin adeta ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ dercesine konuya ilgisiz kaldıklarını belirterek, “O yılan şimdi vatandaşın cebine giriyor. Eğer uyarılarımız zamanında dikkate alınsaydı, insanlar bugün bu mağduriyeti yaşamayacaklardı” diye konuştu. 
 

HAVUZ SEVDASINDAN VAZGEÇEMİYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e “Senin kılavuzların mı doğru yolu gösteriyor? Yoksa benim kılavuzlarım mı?” sorusunu soran MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, açıklamalarına ilçede yapılmakta olan havuzları eleştirerek devam etti. Belediyenin son olarak Fevzi Paşa Mahallesi’ne bir havuz yaptırdığını belirten Ordu, Belediye Başkanı Ali Ertem’in havuz sevdasından vazgeçemediğini kaydetti.
 

HALA AKILLANMAMIŞ

Çerkezköy Belediyesi tarafından daha önce de Altıyol Kavşağı’na bir havuz yapıldığını fakat çalışmayan havuzun hurdaya döndüğünü söyleyen Mustafa Ordu, “Başkan hala akıllanmamış. Şimdi de Fevzi Paşa Mahallesi’nde, su boru hattının geçtiği noktaya havuz yaptırıyor” ifadelerini kullandı.
 

NEDEN GÜNDEME TAŞIMADINIZ?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in Ambardere mevkiinde sel sularına kapıldığını anımsatan Başkan Ordu, “Biz MHP İlçe Teşkilatı olarak, ‘Ambardere’de altyapı çalışması yapılmıyor’ diye birçok kez açıklamalarda bulunarak konuyu gündeme getirdik” dedi ve Yüceer’e, CHP’li meclis üyelerinin, toplantılarda neden bu konuyu gündeme taşımadıklarını sordu. 
 

VATANDAŞI KİM KURTARACAK?

Sel sularına kapılan Candan Yüceer’in kurtarılmak için Çerkezköy Belediyesi’nden yardım istediğini ve Belediye Başkanı Ali Ertem’in de kurtarma çalışmalarına bizzat katıldığını ifade eden Mustafa Ordu, “Ambardere’de ikamet eden diğer vatandaşlardan biri sel sularına kapılsa, onları kurtarmaya kim gidecek?” diye sordu.
 

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIN

İlçe Başkanı olduğu için söylemek istediklerinin tamamını dile getiremediğini belirten Ordu, vatandaşın konuşmasını beklediğini ifade etti. CHP ve AK Parti meclis üyelerine seslenen Ordu, “Bu yönetim iflas etti. Gerekli tedbirleri alın. Dışarıdan bakarlarsa, büyük bir mağduriyetin söz konusu olduğunu göreceklerdir. Biz ilçe teşkilatı olarak, gücümüz yettiği kadar, vatandaşlara hizmet edilmesi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
 

GÜLÜP OYNAYAMIYORUZ

Çevresindekilerin, kendisine ‘Neden fotoğraflarda hep asık suratlısınız?’ diye sorduğunu belirten Mustafa Ordu, “Toplumun mağduriyeti karşısında gülüp oynayamıyoruz. 32 dişimizi gösteremiyoruz” diye konuştu. 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10