“Sınır yeniden belirlenmeli”

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında dün saat 10.00’da toplanan Veliköy Belediye Meclisi, çalışma gün ve saatleri ile meclis tatil döneminin 2012’de olduğu gibi 2013’te de aynen de

Çerkezköy 4.12.2012 20:23:00 0
 “Sınır yeniden belirlenmeli”

 Çerkezköy Haber - Veliköy Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. birleşimi dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

MECLİS 2013’TE DE AYNI GÜNDE TOPLANACAK

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 2013 yılındaki meclis toplantılarının 2012’de olduğu gibi her ayın ilk salı günü saat 10.00’da yapılmasına devam edilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken, 2013 yılında meclisin yine Temmuz ayında tatile girmesi de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLERLE YOLA DEVAM

Meclis toplantısında daha sonra 2013 yılı sözleşmeli personel ücretleri görüşüldü. Veliköy Belediyesi’nin 2012 yılında Avukatlık ve Çevre Mühendisliği hizmetlerini, ‘Hizmet Satın Alma’ yolu ile giderdiğini anımsatan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Bu tür hizmetleri yıllık sözleşmeler yaparak alıyoruz. Aynı hizmetlerin 2013 yılında alınmasına devam edilebilmesi için meclis kararını yenilememiz gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile karara bağlandı. Belediyede görevli 5 sözleşmeli personelin, 2013 yılında da tavan ücret uygulaması kapsamında hizmet vermeye devam etmeleri de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

28 MESKEN YİNE SULAR ALTINDA KALABİLİRDİ

İlgili gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından, ‘Mücavir alan dışına hizmet götürülmesi’ konusu görüşüldü. Bölgede meydana gelen sel felaketinde Veliköy’de 28 meskenin sular altında kaldığını anımsatan Hanifi Belindir, “Çorlu Çerkezköy yolunun Veliköy bağlantı noktasındaki yolu kırmış ve derelerden taşan suların deşarjını sağlamıştık. Eğer o gün o yolu yarmasaydık, en son meydana gelen yağışlarda, bahse konu 28 mesken yine sular altında kalabilirdi. Şimdi yolu kırdığımız bölgede gerekli tadilat çalışmalarını gerçekleştirmek istiyoruz. Fakat söz konusu bölge Karaağaç Belediyesi mücavir alanlarına dahil. Bölgede çalışma yapabilmemiz için meclis onayı gerekiyor” dedi. Mücavir alan dışında kalan yolun yapılması oybirliği ile kabul edildi.
 

PLANLARA İŞLENMESİ GEREKİYOR

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ‘TREDAŞ Trafo yerlerinin tahsisi’ konusu görüşüldü. TREDAŞ’ın bölgede trafo yapımı için kendilerinde 8 trafo alanı talebinde bulunduklarını söyleyen Başkan Belindir, “Daha önceki meclis toplantımızda bu alanların TREDAŞ’a tahsis edilmesi yönünde karar almıştık. Fakat bu alanlarda plan tadilatı yapılması ve planlara ‘Trafo Alanı’ olarak işlenmesi gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 

YETKİ KARGAŞASI YAŞANIYOR

Çorlu-Çerkezköy yolu üzerinde 2 alanın yeşil alan olarak tespiti konusunun görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda daha sonra Çerkezköy-Çorlu Karayolu plan tadilatı konusu görüşüldü. Veliköy ile Karaağaç sınırında bulunan dere yatağının, söz konusu noktada Karayolları tarafından yapılan yol nedeni ile Karaağaç tarafına kaydırıldığını anımsatan Başkan Belindir, “Durum böyle olunca Karaağaç mücavir alanının bir kısmı derenin bizden taraf kısmında kaldı. Bu noktaya Karaağaç Belediyesi’nin hizmet getirme durumu yok. Bizim de oraya hizmet götürme yetkimiz yok. Bu yetki kargaşasını gidermek adına sınır değişikliği talebinde bulunmak için meclisimizden yetki istiyoruz. Daha sonra İl İdari Kurulu’na yazılı olarak müracaatta bulunacağız. Derenin doğal sınır olarak kabul edilmesini talep edeceğiz” dedi. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

MECLİS, ALDIĞI KARARI İPTAL ETTİ

Toplantının son gündem maddesinde 330 ada 17 parselde imar plan tadilatı yapılması konusu görüşüldü. Daha önceki meclis toplantısında plan tadilatı yapılmadan karar alındığını söyleyen Başkan Belindir, “Plan tadilatı yapılmadığı için bölgede uygulama yapılamadı. Kasım ayında belediyemizde teftiş yapan müfettiş, söz konusu kararın alınmasına gerek olmadığını, planın önceki halinin de mevzuata uygun olduğunu söyledi. Bu nedenle 330 ada 17 parsel ile ilgili alınan meclis kararının iptal edilmesi gerekiyor” dedi. Bahse konu meclis kararının iptal edilmesi oybirliği ile karara bağlandı.   
 

İHALE İPTAL EDİLMEDİ

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, meydan projesinin geciktiğini kabul ederek, “Belediye olarak bizim elimizde olan bir şey yok. Müteahhit tarafından işin yürütülmesine ilişkin İller bankası’na iletilen bazı taleplerin cevaplanması bekleniyor. Dışarıda, proje ihalesinin iptal edildiğine dair söylentiler dolaşıyor. İş İller Bankası’nın takibinde. İlgili yazılar gelir gelmez, çalışmalar kaldığı yerden devam edecek” dedi.
 

ARIZALI ARAÇ DEĞİŞTİRİLDİ

Bölgede yaşanan sel felaketinde bir belediye aracının da zarar gördüğünü belirten Başkan Belindir, “Aracın kaskosu vardı. Firma hasarın maliyetinin yüzde 50’nin üzerinde olması nedeni ile arızalı aracı geri aldı ve aynı şartlar dahilinde yeni bir araç verdi” dedi. Beldede bulunan Anaokulu’nun yeterli öğrenci sayısına ulaşamadığı için bu yarı yolda eğitim öğretime açılamadığını söyleyen belindir, ikinci yarıyılda yeterli sayıya ulaşılması halinde Anaokulunun faaliyete geçebileceğini kaydetti.
 
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10