Kızılpınar Belediye Meclisi toplandı

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nda gündem maddeleri görüşülerek komisyona havale edilirken, sözleşmeli personeller ve belediye işçilerinin 2013 yılında da beled

Çerkezköy 5.12.2012 20:30:00 0
Kızılpınar Belediye Meclisi toplandı

 Çerkezköy Haber - Kızılpınar Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında dün saat 14.30’da gerçekleştirildi.

 

KORKMAZ BAŞKANLIK ETTİ

Tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda belediyenin kasım ayı çalışmaları ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Korkmaz, isale hattının değişmesi nedeniyle bazı yolların bozulduğunu ifade ederek “Çok bozulan yerleri yapmaya çalıştık. Diğer bozulan yerleri de yapmaya çalışacağız” dedi. Asfalt firmaları ile görüşme halinde olduklarını belirten Korkmaz, yapacakları ihale ile seçimlere kadar bozulan yolları asfaltlamayı hedeflediklerini söyledi.
 
 

SON NOKTA KONULMADI

Büyükşehir konusunda son noktanın konulmadığını ifade eden Korkmaz, Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanmasını öngören Büyükşehir Kanunu’nun Cumhurbaşkanının onayından sonra resmiyet kazanacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde yaşanan aşırı yağışlarla ilgili de konuşan Korkmaz, Kızılpınar’da afet yaşanmadığını belirterek “Şükürler olsun beldemizde selle ilgili herhangi bir sorun oluşmadı. Taşan Trakyum yanındaki dereyi de temizlemeyi hedefliyoruz” dedi.
 

DİLEKÇELER GÜNDEME ALINDI

Faruk Korkmaz'ın konuşmasının ardından meclis gündemine geçilirken, toplantıda ilk olarak, belediyede sözleşmeli olarak çalışan personellerin ve işçilerin aynı şekilde 2013 yılında da çalıştırılması, Satılmış Besdil’e ait Kızılpınar imar sınırları içersinde bulunan 819 ada 1 nolu parseldeki 12,432,5 metrekarelik arsa ile, Müzeyyen Besdil’e ait 817 ada 2 nolu parseldeki 14.124.93 metrekarelik arsaya Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat yapma talebi, 818 ada 1 nolu parseldeki belediyeye ait gayrimenkulün Satılmış Besdil tarafından satın alınması talebine ilişkin dilekçelerin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi. 
 

REVİZYON İMAR PLANI KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

Dilekçelerin gündeme alınmasının ardından, Revizyon İmar planının görüşülmesine geçilirken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi. Bir önceki gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından 847 ada 1 nolu parselin imar plan tadilatının yapılması ve kat karşılığı verilmesi konusu görüşülürken, ilgili gündem maddesi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER 2013’TE DE ÇALIŞACAK

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Belediyede sözleşmeli olarak çalışan Ümit Zengin, Emrullah Bulut, Hafız Türkkanlı, mevcut olarak çalışan işçiler İslam Dal, Bayram Demirkol, Erkan Sabahyıldızı, Yaşar Başaran ve Züheyla Öztürk’ün 2013 yılında da çalışmaları meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ

Kızılpınar İmar sınırları içersinde bulunan 819 ada 1 nolu parseldeki 12.432,5 metrekarelik arsaya Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat yapmak isteği ve gerekli imar planı tadilatının yapılarak Himax’ın 45b5 TAKS’ının yüzde 50 olarak düzenlenmesi talebi de görüşülürken, Satılmış Besdil’e ait dilekçe de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Müzeyyen Besdil’e ait 817 ada 2 nolu parseldeki 14.124.93 metrekarelik arsaya Ticaret+Konut+Turizm amaçlı inşaat yapmak isteği ve gerekli imar planı tadilatının yapılarak Himax’ın 45b5 TAKS’ının yüzde 50 olarak düzenlenmesi talepleri de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi,
 

MECLİS ÜYELERİ 2 GÜN ÇALIŞACAK

Toplantıda son olarak 818 ada 1 nolu parseldeki belediyeye ait gayrimenkulün Satılmış Besdil tarafından alınma talebine ilişkin dilekçe görüşülürken, talep meclis tarafından oy birliği ile reddedildi. Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2.oturumu 13 Aralık
Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak. Belediye Meclis üyeleri revizyon imar planı ile ilgili çalışma yapmak için Pazartesi ve Salı günü tam gün çalışacak.
 
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10